SHL-klubben håller dörren öppen för Patrik Berglund: ”Vi får se…”

.

Patrik Berglund har inte spelat hockey sedan han bröt med Buffalo i julas. 
Förre NHL-centern har tidigare öppnat för en återkomst till SHL. 
För Corren svarar nu Niklas Persson, general manager i Linköping, på ryktena om Berglund. 

I vintras bröt Patrik Berglund, 31, kontraktet med Buffalo. Beskedet slog ned som en bomb och spekulationerna om vad som egentligen hände fortsatte. Sedan berättade svensken sanningen.
– Så som jag mådde ska man inte må när man egentligen lever sin dröm. Så var det redan i början av säsongen – om inte till och med tidigare. Till slut kom jag till en punkt där jag bara kände att det här var sista dagen, sa han då.

SHL-klubben om Berglund-ryktet

Berglund vände hem till hemstaden Västerås efter uppbrottet med Buffalo. 31-åringen har tidigare öppnat för en återkomst till Sverige och placerats i klubbar som Örebro, HV71, Linköping och Västerås. I en intervju med Sportbladet avfärdade han en flytt till Örebro.

Nu svarar Linköpings general manager Niklas Persson på ryktena om Berglund till LHC.
– Jag kan inte kommentera det mer än så. Du får ringa honom och fråga. Men alla lediga spelare som är bra spelare tittar man såklart på. Så är det. Sedan ska de passa in i lagbygget på alla sätt och vis. Men Patrik är en kanonkille och en jätteduktig hockeyspelare, så vi får se var han hamnar, säger han till Corren.

Corren: Om man säger så här då. Ni är inte ointresserade av honom i alla fall?
– Det tror jag ingen klubb är. . . så är det, säger Persson.

717 matcher i NHL

Patrik ”Bulan” Berglund vore med sina 717 NHL-matcher i ryggen ett riktigt drömförvärv för SHL-klubbarna. Den nu 31-årige centern fostrades i Västerås och har representerat St. Louis Blues och Buffalo Sabres i världens bästa liga.

Berglund har även ett OS-silver, ett VM-silver samt ett VM-brons på meritlistan.

Efter chockbeskedet – nu öppnar Patrik Berglund för SHL-återkomst!