SHL-klubben gör om succéreceptet – värvar in juniorlandslagsmannen

SHL-klubben gör om succéreceptet – värvar in juniorlandslagsmannen

Joel Persson och Pontus Holmberg värvades in till Växjö från division 1 och gjorde storsuccé.
Nu väljer SHL-klubben att försöka göra om succéreceptet.
Klubben värvar in den svenske juniorlandslagsmannen Lukas Söderlund från Grums.

Växjö Lakers, och kanske framför allt sportchefen Henrik Evertsson, har en historia av att värva in guldkorn från de lägre divisionerna.  Joel Persson och Pontus Holmberg har varit två av dessa som också gjort succé i SHL.

Persson fick NHL-kontrakt

Den förstnämnda i Joel Persson kanske är den allra mest skinande historien. I somras skrev han på sitt första NHL-kontrakt med Edmonton Oilers men är fortsatt utlånad till Växjö den här säsongen.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Nu väljer Växjö att göra samma typ av resa igen. Under måndagskvällen gick klubben ut med att man värvat in Lukas Söderlund från division 1-klubben Grums.

Lukas Söderlund till Växjö

Söderlund, som blev en av de stora skrällarna när Tomas Montén tog ut sin första juniorlandslagstrupp, kommer spela klart säsongen i Grums innan han ansluter till Växjö för att avsluta årets säsong.
– Lukas har verkligen visat framfötterna i Grums under året och är spännande osvensk med sitt fantastiska skott. En produktiv forward som framför allt sticker ut med sin skottvilja. Han är en late bloomer som vi hoppas skall fortsätta utvecklas hos oss, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Söderlund kommer till en början att tillhöra Växjös J20-lag men har skrivit på ett a-lagskontrakt med klubben över nästa säsong.

Målkung i division 1

Den 18-årige centern har stått för 30 poäng varav 21 mål på 33 matcher i Grums.

Växjö ligger för närvarande på niondeplats i tabellen, två poäng upp till HV71 över kvartsfinalstrecket. I kväll ställs laget mot Linköping på hemmais.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Stortrejden i natt – svenske forwardslöftet bortbytt mot stjärnbacken

Rikard Grönborgs ilska – efter nya beskedet: ”Det är frustrerande”