SHL-klubben förstärker – plockar in poängkung från division 1 mitt under säsongen

Han har gjort hela 32 poäng på 18 matcher i Hockeyettan.
Nu får Piteås poängkung Magnus Isaksson chansen i SHL.
Skellefteå AIK har gjort klart med 32-årige centern på lån.

SHL-klubben Skellefteå AIK drabbas hårt av kommande JVM-turneringen. Hela fyra spelare från laget är uttagna till Juniorkronorna och missar därför flera SHL-matcher runt jul och nyår.

SHL-klubben förstärker

Då väljer Skellefteå AIK att plocka in förstärkning – från oväntat håll. I dag blev det klart att SHL-laget lånar in en riktig poängkung från Hockeyettan.

Magnus Isaksson, SHL
170225 Piteås Magnus Isaksson med pucken under ishockeymatchen i AllEttan Norra mellan Piteå och Huddinge den 25 februari 2017 i Piteå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

32-årige Magnus Isaksson har gjort storsuccé i Piteå hittills den här säsongen och får ny chansen i högstaserien.
– Det ska bli kul att prova honom efter att ha gjort det bra i Piteå många år. Det känns spännande att få se honom i SHL igen, säger klubbens general manager Erik Forssell i ett uttalande.

32 poäng på 18 matcher

Isaksson är född i Piteå men fostrades i Luleå och gjorde även tre säsonger för klubben i SHL. Sedan har karriären fortsatt via Björklöven, Borås och Tingsryd till hemorten Piteå igen.

Magnus Isaksson, SHL
190308 Piteås Magnus Isaksson under ishockeymatchen i playoff till Allsvenskt kval mellan Piteå och Hudiksvall den 08 mars 2019 i Piteå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Den här säsongen har det blivit otroliga 32 poäng på 18 matcher för Piteå HC i Hockeyettan för poängfarlige centern. Nu ska det bli mycket spännande att se vad Isaksson kan hitta på under sin utlåning till SHL.

32-åringen ansluter direkt till Skellefteå AIK och är spelklar mot just tidigare klubben Luleå redan på tisdag.

LÄS MER: Stora glädjebeskedet inför JVM – NHL-laget släpper svenske supertalangen till Juniorkronorna