Officiellt: SHL-legendaren sparkades av svenska klubben – här är hans nya, oväntade hockey-jobb

Han är en av SHL:s största.
Nu har Tommy Sjödin hittat ett nytt jobb – i Schweiz.
– Han kommer ge oss erfarenhet, kompetens och styrka, säger EHC Oltens sportchef.

Tommy Sjödin har 100 NHL-matcher i bagaget, men det är för sin tid i SHL som Sjödin är mest förknippad. Legendaren inledde karriären i Timrå, men flyttade sedan till Brynäs – där han blev en av klubbens allra största.

Fick sparken från Brynäs

Totalt gjorde Sjödin hela 15 säsonger i Gävle-klubben, och när skridskorna på hyllan hade han gjort över 700(!) matcher i Sveriges högsta liga. Lägg där till att Sjödin dessutom var framgångsrik i Tre Kronor, och bland annat tog tre VM-medaljer.

181103 Brynäs tränare Tommy Sjödin under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Brynäs den 3 november 2018 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Men även efter karriären har Sjödin fortsatt varit framgångsrik inom hockeyn. Sjödin stod i Brynäs bås från 2015 till 2018, då han fick sparken som huvudtränare för klubben.

Nya jobbet

Sjödin lånades ut till Timrå, där det dock bara blev ett halvår. Nu har han hittat ett nytt jobb inom hockeyn.

181101 Brynäs tränare Tommy Sjödin reagerar under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Mora den 1 November 2018 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

På sin hemsida meddelar den schweiziska klubben EHC Olten, som har Fredrik Söderström som huvudtränare, att Sjödin är ny assisterande tränare.

– Tommy Sjödin kommer ge oss erfarenhet, kompetens och styrka. Han kommer att vara ett värdefullt tillskott till vårt försvarsspel, men även för hela teamet och ledarna, säger EHCO:s sportchef Marc Grieder.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!