SHL-klubben bryter mot oskrivna regeln – tokhånar värsta rivalen och får hela hockey-Sverige att skratta

Rögle gjorde sin bästa säsong någonsin.
Men man fick ändå inte spela något slutspel.
Det passade värsta rivalen Malmö Redhawks på att göra sig lustiga över.

Rögle BK gjorde sin bästa säsong någonsin. Man slutade trea i SHL-tabellen, och så högt har man faktiskt, under klubbens långa historia, aldrig slutat.

Hånfulla klippet

Man hade dessutom ett ruskigt starkt lagbygge, med spelare som Ted Brithén och Kodie Curran som låg högt upp i poängligan. Rögle nämndes som en av utmanarna till att vinna SM-guld senare i vår, men säsongen ställdes, på grund av coronavirusets massiva spridning i Sverige och världen, in.

200225 Malmö Redhawks Lars Bryggman jublar med Fredrik Händemark och Matias Myttynen efter 3-3 under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Linköping den 25 februari 2020 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Det betyder att Rögle fortfarande, trots sin allra bästa säsong någonsin, fortfarande inte har vunnit någon slutspelsmatch. Det passade värsta rivalen Malmö Redhawks på att göra sig lustiga över.

”Det är helt sjukt!”

På Twitter gjorde de nämligen något så ovanligt som ett stort hån mot sin rival, via ett klipp där en man för ett rejält skrattanfall.

”Man måste ändå ge Rögle lite cred. Bästa säsongen i klubbens historia. I toppen för första gången någonsin. Det är ändå starkt. Så blir det inget slutspel”, står det i undertexterna i klippet.

Foto: Skärmdump/Twitter

Det fortsätter sedan:

”Nu har de fortfarande aldrig vunnit någon match i slutspel. På nästan 100 år – inte en enda slutspelsseger. Nu sticker dessutom spelarna därifrån. Så nu får de köpa ett nytt lag. Ett dussin nya amerikaner. Det är helt sjukt!”.

Supportrarnas hyllningar

Klippet har tokhyllats av hockeysupportrar i SHL.

”Osmakligt som fan, jag älskart!”, skriver en användare.

”Även som Röglesupporter – denna var rolig”, skriver en annan.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!