Värvningsbomben bekräftad: Supertalangen lämnar SHL-toppklubben – helt klar för värsta rivalen(!)

Jacob Peterson, 20, lämnar Frölunda.
Supertalangen är presenterad av Färjestad.
– Det känns jättebra, säger han.

Jacob Peterson startade säsongen 2018/2019 i Björklöven, men fick sedan chansen i SM-slutspelet. Och han tog den – minst sagt.

Lämnar för rivalen

Supertalangen svarade i slutspelet för hela åtta poäng på 16 matcher när Frölunda tog SM-guld, och förväntningarna på forwarden var, inför den nyss avslutade säsongen, skyhöga. Men Peterson lyckades inte riktigt leva upp till hajpen, och svarade bara för 16 poäng på 43 SHL-matcher.

Jacob Peterson, Frölunda
200218 Frölundas Jacob Peterson efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Oskarshamn den 18 februari 2020 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Nu står det klart att han lämnar klubben. I början av mars så kom uppgifter om att Peterson är nära en flytt till Färjestad, och under onsdagen bekräftades det.

”Känns jättebra”

Supertalangen lämnar alltså Frölunda för ett av lagets värsta rivaler.

– Det känns jättebra. Jag har hört väldigt bra saker om både Karlstad som stad och Färjestad som klubb, säger han till klubbens hemsida.

Jacob Peterson, Frölunda
200303 Frölundas Jacob Peterson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Skellefteå 3 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Kontraktet är skrivet på två år.

– Väldigt spännade och väldigt intressant. Det ska bli väldigt skoj att se honom i Färjestads färger kommande säsong, säger general manager Peter Jakobsson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!