SHL-klubben bryter med JVM-löftet – och värvar rutinerad ersättare

SHL-klubben bryter med JVM-löftet – och värvar rutinerad ersättare

Svenske JVM-målvakten Olle Eriksson Ek har varit utlånad från Färjestad till Bik Karlskoga under inledningen av säsongen. 
Nu står det klart att Bik tar över 19-åringens kontrakt helt och hållet. 
Samtidigt väljer FBK att plocka in den 32-årige division 1-målvakten Magnus Åkerlund, uppger Värmlands Folkblad

Inför säsongen förstärkte Färjestad målvaktssidan med rutinerade Markus Svensson. Den tvåfaldige SM-guldvinnaren hämtades hem från Spartak Moskva i KHL och har varit ohotad etta i FBK under inledningen. Bakom honom var tanken att Adam Werner skulle agera två och Olle Eriksson Ek trea.

JVM-målvakten lämnar FBK

Juniorkronornas målvakt Olle Eriksson Ek har spenderat inledningen i Bik Karlskoga på lån från Färjestad. Nu står det klart att han lämnar FBK permanent.
– Från och med nu kommer Olle att tillhöra Karlskoga fullt ut. Vi kommer att skriva över honom till Karlskoga som tar över hans avtal helt enkelt. Olle själv har valt att inte fortsätta sitt avtal med Färjestad BK, han ville bryta. Och då såg vi inga hinder för det, säger sportchefen Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad.

171227 Målvakten Olle Eriksson Ek på Sveriges träning under JVM i ishockey den 27 december 2017 i Buffalo.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Dn nya överenskommelsen mellan HockeyAllsvenskan och SHL gällande lån innebär att enbart en målvakt och två utespelare får lånas in två gånger per säsong. Eriksson Ek har redan kallats in en gång, så därmed hade FBK inte kunnat använda honom i A-laget.
– Vi hade ju ändå inte kunnat använda honom i och med det avtal som allsvenskan satt internt. Kanske för att slippa hattandet fram och tillbaka valde han att vara i Karlskoga fullt ut. Då känner vi att det får vara så, säger han till tidningen.

Hämtar ersättare från HockeyEttan

Samtidigt väljer Färjestad att låna in en ersättare från HockeyEttan. Det handlar om den 32-årige målvakten Magnus Åkerlund från Hudiksvall. 32-åringen har rutin från SHL-spel med både Hv71 och Timrå.

Åkerlund är redo för spel i lördagens match mot Brynäs och sportchefen Peter Jakobsson är nöjd med uppgörelsen.
– En målvakt som spelat länge på högsta nivå och nu visserligen spelar i division 1 men som är den överlägset bäste målvakten där. Nu hade de ingen match till helgen och han tycker det ska bli jättekul att istället för en ledig helg åka med oss till Gävle.

100109 Ishockey, Elitserien, Timrå: Magnus Åkerlund, målvakt.
© Bildbyrån – 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/75fgRbPZAmjt3GuUJEunRNHwW7xW31nF4DkRBBXt5vW_Oxso058NVfp57bk1Pgku?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Officiellt: Forwardstalangen lämnar SHL-klubben – klar för spel i topplaget

JVM 2019 hockey: TV-tider, spelschema och resultat