SHL-klubben bekräftar – viktiga duon lämnar: ”Vi hade gärna haft kvar dom”

Djurgården tappar viktige duon Markus Ljungh och Linus Johansson till nästa säsong.
Det bekräftar nu sportchefen Joakim Eriksson.
– De är två spelare som vi givetvis gärna haft kvar i Djurgården, säger han till Hockeynews.

Det har varit en riktigt succésäsong för Djurgården i år. Mesta mästarklubben är tillbaka i toppen av SHL igen och är favoriter att nå SM-finalen efter sin mycket imponerande andraplats.

”Baksidan med framgång”

Men efter säsongen står det nu klart med två tunga tapp för stockholmarna. I dag bekräftar sportchefen Joakim Eriksson att båda centrarna Markus Ljungh och Linus Johansson lämnar klubben.
– De är två spelare som vi givetvis gärna hade haft kvar i Djurgården, men det blir inte så. Det kan hända att det blir fler spelare, som jag inte vet om ännu, som försvinner, säger Eriksson till Hockeynews.
– Det blir oundvikligen förändringar i vår trupp till nästa år. Kanske i viss mån större än vi önskar. Det är ofta baksidan med att ha ett framgångsrikt lag. Sedan är vi igen en förening på en resa, i en uppbyggnadsperiod, det gäller så väl sportsligt som ekonomiskt och organisatoriskt. Det gör att man på vissa sätt får gå ifrån spelare, i år är det främst centrar.

Hetaste namnet att ersätta

Djurgårdens jakt på nya centrar till nästa säsong är redan i full gång och det allra hetaste namnet är Modos succéspelare Emil Molin.
– Marknaden är ganska tunn på svenska centrar. Vi har många som är bra där i vår framgång och vi har inte råd att matcha alla våra centrars löner såsom marknaden i övrigt vill erbjuda dem och då tvingas vi att gå ifrån en del spelare som vi gärna hade behållit annars, säger sportchefen Joakim Eriksson till hockeysajten.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: SHL-bomben: Stjärnspelaren sparkas inför slutspelet!

SM slutspel i Hockey 2018 – spelschema, resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);