SHL-klubben bekräftar nu – har träffat svensken med över 900(!) NHL-matcher: ”Bollen ligger hos honom”

Anton Strålman står utan kontrakt.
För två månader sedan öppnade stjärnan upp för att återvända till Sverige. Nu bekräftar SHL-klubben samtal med backen.

Det är mer än 15 år sedan Anton Strålman slog igenom i Sverige. Flyttlasset bar illa kvickt över till Nordamerika, där han samlat på sig över 900 NHL-matcher i flera olika organisationer.

Bekräftar samtal med Strålman

Han har bland annat representerat Toronto, New York Rangers och Tampa Bay. Senaste säsongen tillhörde han Arizona, som inte ville förlänga avtalet med den 36-årige backen. Nu är han på jakt efter ny klubb, och har tidigare öppnat för att återvända till Sverige.

180418 Tampa Bays Anton Strålman och Victor Hedman under åttondelsfinal fyra i NHL-slutspelet mellan New Jersey Devils och Tampa Bay Lightning den 18 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Nu bekräftar HV71:s sportchef, Kent Norberg, att de träffat Anton Strålman, och hoppas att svensken spelar hockey i Jönköping när säsongen drar igång.

– Vi ska in med en back till och det är inget att hymla om vilken vi väntar på, säger han till HockeyNews och fortsätter:

– Vi får avvakta och se vad han (Strålman) bestämmer sig för. Efter det tar vi nästa beslut, säger Norberg som inte kommer agera förrän ett klart besked från Strålman.

”Bollen ligger hos honom”

Kent Norberg berättar att Jönköpings-klubben inte har erbjudit Anton Strålman något kontrakt ännu.

– Nej, vi har träffat honom, det har vi gjort. Vi har inte pratat några pengar utan det är mer hans egen känsla och vad som kommer därifrån, säger han.

Nu hänger det mesta på om Anton Strålman får ett nytt avtal av en NHL-klubb.

181218 Anton Strålman of Tampa Bay Lightning during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

– Helst vill han spela ett år till där borta, men det måste också vara någonting som känner att dit vill han och det har han inte fått ännu. Vi får väl se. Vi har en bra dialog. Hela bollen ligger hos honom.

LÄS MER: Skidkungen Ingemar Stenmark klar för tävling i nya sporten – berättar med egna ord: ”Ser fram emot det”