SHL-klubben bekräftar – jagar nyförvärv efter stjärnans nya, blytunga mardrömsbesked

.

Backstjärnan Mattias Bäckman blir borta länge.
Nu bekräftar Linköping att man letar ersättare.
– Det är klart att vi vetat om ett tag att det kunde bli så här, säger general manager Niklas Persson till Hockeysverige.

Mattias Bäckman har varit tänkt att leda Linköpings defensiv.

Men den gångna säsongen blev till större del förstörd med skador, och det blev således bara 18 matcher, där Bäckman noterades för sju poäng.

Borta året ut

Under försäsongen har dock stjärnbacken varit tillbaka, och han har hunnit göra en SHL-match under höstens inledning.

Men nu kommer ett nytt mardrömsbesked:

190914 Linköpings Mattias Bäckman under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Linköping den 14 september 2019 i Stockholm.
Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

En svåridentifierad höftskada gör att han missar spel i ytterligare några månader. Enligt Corren är han inte tillbaka innan nyår.

– Nu är det viktigaste att Mattias får lugn och ro och kan bygga upp sig ordentligt. Det kommer att ta några månader. Så får vi ta det därifrån, säger lagläkaren Iannis Magounakis till tidningen.

Jagar ersättare

Beskedet får nu även Linköping att reagera – och leta efter nyförvärv.

– Det är klart att vi vetat om ett tag att det kunde bli så här och då har vi börjat leta efter en backup till ”Bäckis” så han får rehaba i lugn och ro och inte känna att han ska stressa med någonting. Han har varit borta så pass länge nu så vill att han ska få koncentrera sig på sitt och må bra, säger lagets general manager Niklas Persson till Hockeysverige.

190914 Linköpings Mattias Bäckman under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Linköping den 14 september 2019 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Man är dock inte nära någon i dagsläget.

– Nej, det är vi inte. Vi tittar på vad det finns för alternativ och hur kan gå vidare, säger Persson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

LÄS MER: Elias Petterssons ilska – efter uppmärksammade incidenten i träningsmatchen: ”Det är inte bra”

Uppgifter: Storklubben lägger saftigt bud på NHL-svensken – men utesluter ändå inte SHL-flytt

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);