SHL-klubben agerar efter skadekrisen: Värvar tillbaka 22-åringen

SHL-klubben agerar efter skadekrisen: Värvar tillbaka 22-åringen

Förra veckan lånade Malmö Redhawks in backen Albin Johansson från Arboga.
Sedan återvände han till Hockeyettan-klubben och spelade en match. 
Nu är han tillbaka i Malmö igen – och har skrivit på för en månad. 

Malmö Redhawks har brottats med skadeproblem på backsidan den senaste tiden. Förra veckan beslutade man sig därför för att agera genom att låna in Albin Johansson, 22, från IFK Arboga. Johansson fick chansen i tre matcher för Redhawks, sedan återvände han till Hockeyettan-klubben för match mot Mariestad.

181013 Malmö Redhawks Albin Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Växjö den 13 november 2018 i Malmö.
Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Malmö lånar tillbaka Johansson

Nu står det det klart att Malmö Redhawks lånar tillbaka Johansson från Hockeyettan. Den 22-årige backen kommer att spela med SHL-klubben fram till uppehållet, det bekräftar klubben på sin hemsida.

Tränaren Peter Andersson är nöjd med uppgörelsen.
– För honom är det jättekul, givetvis. Han gjorde ett bra jobb, och vi ser att han kan göra den rollen. Då behöver vi inte ta in någon dyr utlänning som vi ska spela i bra form. Här har vi en kille som spelar kontinuerligt. Han gjorde det bra senast han var här, säger han till Malmö Redhawks hemsida.

181006 Malmö Redhawks Albin Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Malmö Redhawks den 6 oktober 2018 i Örebro.
Foto: Anna-Lena Bergqvist/ BILDBYRÅN

Kan spela redan i kväll

Albin Johansson spelade match med Arboga så sent som i tisdags, men redan i kväll kan han få chansen för Malmö i mötet med Brynäs.
– Vi har ett litet pussel att lägga. Kan Ekberg eller Arell spela, och så har vi duktiga juniorer som gjorde bra ifrån sig igår. Vi får se hur det blir imorgon. Jag vet inte just nu, säger tränaren Peter Andersson.

Johansson har tidigare spelat i bland andra Mora, Västerås och AIK i Hockeyallsvenskan.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/T6vOxZ6QSD8Ae6V8t9c9C_N4Um0lw3hHJCfuFnrTD8wPDjDrefyP0ZOy2FgMNzZq” aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela för att säga vad du tycker om den här värvningen!

LÄS MER: Här är fansens fem krav – i gemensamma upproret mot SHL