SHL-guldtränaren ryktas göra comeback efter två år utanför båset – här är nya laget

60-åringen har inte tränat ett lag på två år.
Men nu kan Perra Johnsson göra comeback igen till båset.
Förre guldtränaren är högaktuell för nytt tränarjobb, enligt Värmlands Folkblad.

Tränarkarriären började i Skåre BK i division 3. Sedan dess har Per-Erik Johnsson, mer känd som ”Perra”, tränat SHL-lag som Färjestad, Skellefteå AIK, Timrå, AIK, Modo och Leksand.

Guldtränarens comeback

De allra största ögonblicken i karriären är när han vann SM-guld med Färjestad både 2006 och 2009 samt förde upp Leksand till SHL 2016. Men sedan avskedet till Leksand har Johnsson inte tränat ett hockeylag på hela två år.

Perra Johnsson, SHL
170214 Leksands tränare Per-Erik Johnsson i ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och HV71 den 14 februari 2017 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Men nu kan 60-åringen göra oväntad comeback till båset igen. Lokaltidningen Värmlands Folkblad avslöjar att förre guldtränaren är högaktuell för en tränarroll i hockeyettan-klubben Forshaga.
– Jag kommenterar inga namn. Men jag kan förstå ryktet, vi känner varandra sedan vi spelade hockey ihop i slutet av 80-talet och har även varit tränare i Skåre samtidigt, säger Forshagas ordförande Christer Larsson till tidningen.

SHL-profilen erkänner

Men Johnsson själv vill berätta mer och erkänner att det finns en kontakt. Dock är ingenting klart i nuläget.
– Nej, där är vi inte riktigt än. Men Christer och jag känner ju varandra, och med tanke på hur gamla vi är så är det sedan många år, säger Perra till lokaltidningen.

Perra Johnsson, SHL
170304 Leksands tränare Per-Erik Johnsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Leksand den 4 mars 2017 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

SHL-tränarprofilen är heller inte säker på om han vill återvända till hockeylivet igen.
– Jag har inte bestämt mig än, om jag ska kliva på och hjälpa till på något litet sätt eller inte alls. Jag är ganska uppbokad och försöker ta igen den jakt jag missat under alla år. Sen är det klart att jag fortfarande har ett intresse för hockeyn. Men jag kommer inte binda upp mig på att köra fullt ös. Nej, vi får se vad det mynnar ut i, säger Perra till VF.

LÄS MER: Klart: Här är domen mot NHL-forwarden – efter vidriga attacken som ALLA dömde ut