SHL gör stor ändring till slutspelet i allra sista stund – kan nu tvingas lämna WO(!) efter stora kaoset

Bara en vecka kvar till slutspelet.
Då gör SHL ändringar – som kan få stora konsekvenser.
Skulle ett lag drabbas av ett coronautbrott så kan det innebära slutet på säsongen.

Den här SHL-säsongen har varit annorlunda på många sätt, och den har minst sagt varit stökig om man ser till spelschemat. På grund av att vissa lag drabbats hårt av coronautbrott inom spelartruppen så har tabellen varit extremt haltande, och det har krävts ordentligt pill och fix för att få till en grundserie där alla lag spelat sina 52 matcher i tid.

Stora ändringen

Men det har inte riktigt funkat hela vägen, och slutspelet har redan skjutits upp, men är nu tänkt att starta på måndag, den 5 april, med åttondelsfinaler. Nu skriver sajten HockeyNews att det blir förändringar i slutspelet jämfört med grundserien. Tidigare så har alltså matcher skjutits upp om lag har drabbats av corona, men så kommer fallet inte vara i slutspelet.

210225 En puck på isen inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 25 februari 2021 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Skulle ett lag tvingades stå över en match, på grund av smitta i truppen, så kommer det aktuella laget tvingas lämna walkover i matchen, skriver sajten. SHL har inte bekräftat det hela, men lär komma med ett besked i frågan inom kort.

”Svårt att se en bättre lösning”

De nya ändringarna innebär att ett lag som drabbas av viruset mycket väl kan få hela säsongen förstörd, då ett utbrott kan hålla på så pass länge att det blir tillräckligt många WO:s för att åka ur matchserien. I Skellefteå är man positiva till beskedet.

– Vi hoppas självklart att inget lag får ett utbrott, det skulle vara ett mycket tråkigt slut på säsongen för det laget. Jag har ändå svårt att se en bättre lösning än det här, säger lagets general manager, Erik Forssell, till Expressen.

210107 Skellefteås Arvid Lundberg deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Skellefteå den 7 januari 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Forssell tycker heller inte att det hade varit orättvist om Skellefteå hade fått säsongen förstörd i form av walkover-matcher.

– För mig är det ointressant. Vad är alternativet? På ett sätt är det orättvist, men jag tycker att det är fel fråga att ställa i det här läget för vi måste se till det bästa möjliga alternativet. Det är min åsikt, säger han.

LÄS MER: Erik Karlssons helsköna svar på presskonferensen hyllas i hela hockeyvärlden: ”Jag kan inte sluta titta!”

Få våra nyhetsbrev!