Erik Karlssons helsköna svar på presskonferensen hyllas i hela hockeyvärlden: ”Jag kan inte sluta titta!”

Erik Karlsson gjorde succé när han avgjorde med en spektakulär straff.
På den efterföljande presskonferensen fortsatte succén.
Karlssons svar på en av frågorna sprids nu överallt i sociala medier.

Erik Karlsson blev utsedd till NHL:s bästa back både 2012 och 2015. I år gör han sin tredje säsong i San Jose Sharks efter att tidigare ha spelat i Ottawa Senators.

Karlssons succé

Karlsson har varit en stabil poänggörare under alla sina år i NHL men den här säsongen har han inte riktigt kommit upp i samma nivå. Häromdagen blixtrade dock 30-åringen till, när han gjorde två mål under ordinarie tid och avgjorde sedan matchen med en straff som var en kopia av den klassiska straffen som Fredrik Pettersson pangande in i VM 2013 mot Kanada i Globen.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

På presskonferensen efter matchen fick Karlsson frågan om det här var hans bästa offensiva match någonsin. Man kan ju ana att det var det eftersom han trots allt gjorde två mål och avgjorde matchen.

”Inte i närheten”

Men Karlssons reaktion och svar var aningen oväntad. Han tog en tugga av äpplet han höll i och sa ”Inte ens i närheten” vilket fick journalisterna att skratta förvånande.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
Erik Karlsson, San Jose Sharks. FOTO: Twitter.

Klippet har blivit en succé på Twitter och det har blivit en hyllningskör där bland annat nuvarande experten och före detta NHL-proffset Jeff O’Neill skrev: ”Jag kan inte sluta titta!”.

380 000 visningar

TSN:s kolumnist och expert Bruce Garrioch sammanfattade det hela med orden: ”Det här är underbart”.

Klippet som lades ut för mindre än ett dygn sedan är redan uppe i över 380 000 visningar. Nästa chans för Karlsson att bjuda på show är i morgon då Minnesota Wild kommer på besök.

Gillar du också Erik Karlssons svar? Dela artikeln och visa dina vänner!

Se klippet:

LÄS MER: Erik Karlssons helt briljanta superstraff i natt – fick avgöra efter stora succématchen

Få våra nyhetsbrev!