SHL försvarar Moras ispojkar efter Jens Olssons attack: "Det är orättvist mot dem"

SHL försvarar Moras ispojkar efter Jens Olssons attack: ”Det är orättvist mot dem”

Ispojken som blev attackerad av Jens Olsson saknas i kvällens Moramatch.
Men nu försvaras isskrapningen i Mora av både SHL och domarbasen.
– Det håller jag inte med om. Det är orättvist mot killarna, säger domarbasen Ulf Rönnmark till Sportbladet.

Det blev full kalabalik när Malmöbacken Jens Olsson och en av Moras ispojkar hamnade i bråk i helgen. Enligt just Olsson var det heller ingen tillfällighet att det var just Moras ispojkar som betedde sig illa.

”Det är väldigt respektlöst”

Då 33-åringen anser att isskrapningen sköts dåligt i Mora och även Malmös sportchef Patrik Sylvegård erkänner att både Skellefteå och Linköping håller med problemet med ispojkarna i Mora.
– Grabbarna som gör det jobbet gör det väldigt respektfullt på alla andra arenor. Men just i Mora beter man sig på det här viset. Jag tycker det är väldigt respektlöst, sa Olsson i en intervju med Sportbladet efter det uppmärksammade bråket.

”Jag har inte hört om det”

Men nu försvaras Moras ispojkar av både SHL och domarbasen Ulf Rönnmark.
– Mig veterligen har det inte kommit in några synpunkter tidigare på att det skulle vara ett problem just i Mora. Jag har inte hört ett ljud om det, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till Sportbladet.
– Att generalisera och säga att det är mycket i Mora håller jag inte med om, nej, det är orättvist mot killarna i Mora, säger Rönnmark till kvällstidningen.

”Så det sjunger om det”

Istället vill domarbasen skicka ut en uppmaning till alla SHL-spelare för att undvika liknande bråk i framtiden.
– Kära hockeyspelare, backa undan eller kliv in i båset när de unga isfunktionärerna är ute och gör sin uppgift. Då har vi minimerat risken att det händer igen så det bara sjunger om det. Där får vi börja, säger Rönnmark.

Den unge ispojken som blev påhoppad av Jens Olsson i helgen kommer inte finnas på isen i kvällens hemmamatch i Mora. Men det är inte på grund av bråket. Utan för att Mora har ett rullande schema för pojklagsspelarna som tar hand om isskrapningen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om bråket!

LÄS MER: Jättevändningen: Nu kan Jens Olsson frias av SHL efter bråket med ispojken

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

Följ oss även på Instagram!