SHL-centerns dystra besked – avslutar nu karriären redan som 28-åring(!): ”Hade gärna spelat i åtta år till”

Bara 28 år gammal.
Nu tvingades Dan Pettersson avsluta karriären.
– Jag hade gärna spelat i åtta år till, säger Linköpings-centern.

Dan Pettersson var lagkapten för Västervik i Hockeyallsvenskan och är normalt sett känd för sina defensiva styrkor. Men under sin sista säsong i Sveriges näst högsta serie stod han för en kanonsäsong poängmässigt, och det ledde till en flytt till SHL och Linköping.

Avslutar karriären

Där har han nu varit de tre senaste säsongerna, men han har hela tiden haft problem med skador och har inte riktigt slagit sig in ordinarie i laget. Nu kommer beskedet att han dessvärre måste avsluta sin karriär, redan som 28-åring.

201119 Linköpings Dan Pettersson under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Linköping den 19 november 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Det rör sig om en knä-skada som alltså är så pass allvarlig att han tvingas lägga grillorna på hyllan.

– Vi får ingen ordning på knäet. Tyvärr. Hur tufft det än är så måste du gå vidare. Jag känner verkligen att jag har försökt med allt och gjort allt jag kan. Det känns ändå skönt att veta, säger han till Corren.

”Jävligt surt”

Skadan ådrog han sig under hans första säsong i Linköping. Han opererades, kom tillbaka – men drog sedan på sig en ny smäll mot samma knä.

– Jävligt surt. Det har sett mörkt ut, men hoppet har funnits kvar. Jag hade gärna spelat i åtminstone åtta år till. Jag kom upp på den här nivån ganska sent och har kämpat hårt för att ta mig dit. Då vill man gärna kvar där. Glädjen och drivet att spela har jag känt hela tiden, säger han.

200919 Linköpings Dan Pettersson under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Linköping den 19 september 2020 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Dan Pettersson kommer nu att utbilda sig som säljare, men han hade chansen att stanna kvar inom hockeyn. Linköping erbjöd en roll inom organisationen, men för att få mer tid till familjen så valde Pettersson att tacka nej.

Totalt blev det elva poäng på 80 spelade matcher i SHL för den defensivt skicklige centern.

LÄS MER: När SHL-profilen sumpade sin allra sista chans – och fick sparken mitt under matchen(!): ”Packa ihop!”

Få våra nyhetsbrev!