Seriens bästa back har gjort sitt val – klar för SHL-klubben efter att ha jagats av flera konkurrenter

Succébacken jagades av flera SHL-klubbar.
Nu har Björklövens Brian Cooper gjort sitt val.
”HockeyAllsvenskans bästa back” spelar i SHL nästa år.

HockeyAllsvenskans två bästa lag Björklöven och Modo har tappat en hel del spelare sedan säsongen tog slut i förtid på grund av coronaviruset. Nu lämnar också nästa spelare för spel i SHL kommande säsong.

Klar för SHL-spel

Det handlar om Björklövens nyckelspelare Brian Cooper som gjorde storsuccé i allsvenskan förra säsongen. Amerikanen gjorde 25 poäng på 49 matcher och utsågs till hela ligans bästa back.

Brian Cooper, Björklöven
190923 Björklövens Brian Cooper under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo den 23 september 2019 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN / Cop 230

Ända sedan säsongen tog slut har 26-åringen jagats av flera SHL-klubbar och nu har han gjort sitt val för kommande säsong. Cooper har skrivit på ett tvåårskontrakt med IK Oskarshamn.

”Är spännande”

Backen blir nu Oskarshamns fjärde värvning från Björklöven och Modo efter att båda snuvats på chansen att kvala om SHL-uppflyttning. Nyligen har även Kim Rosdahl, Fredrik Olofsson och succémålvakten Joe Cannata skrivit på för IKO.

Brian Cooper, Björklöven
190923 Björklövens Brian Cooper under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo den 23 september 2019 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN / Cop 230

Och Oskarshamn är verkligen spända på sitt nyförvärv Brian Cooper.
– Jag såg Brian redan när han var i AIK för två år sedan och tyckte då att det var en spännande spelare. Han har ett riktigt bra år bakom sig och när vi började våra samtal var det inget snack om att han är en spelare som passar bra in i IK Oskarshamn, säger klubbens general manager Thomas Fröberg i ett pressmeddelande.

Nya huvudtränaren Martin Filander tror att AHL-meriterade Cooper kan bli ett riktigt fint nyförvärv.
– Jeff (Jakobs, assisterande) hade honom under kort tid i AIK och vad jag har sett av honom är att han är en bra back åt båda hållen, allsvenskans bästa förra säsongen. Han kan spela alla situationer och bidrar över hela banan. Han är i bra ålder, har en bra hockeyutbildning. En smart spelare som aldrig hamnar i tidsnöd, säger Filander till klubbens officiella webbplats. 

LÄS MER: Uppgifter: Här är SHL-stjärnans nya lag – efter att ha jagats av flera NHL-klubbar