BOMBEN: Stjärnan uppges helt överens med SHL-laget – lämnar NHL för återkomst till svensk hockey

Joel Persson återvänder till SHL.
Enligt Aftonbladet är stjärnbacken klar för Växjö Lakers.
– Visst finns det intresse från båda håll, men det är absolut ingenting klart, säger han.

Joel Persson kom till Växjö från division 1 inför säsongen 2017. Och backen gjorde makalös succé direkt.

Stort intresse

Under sin debutsäsong i SHL så gjorde Persson imponerande 34 poäng på 51 matcher, vilket året därpå följdes av av 31 poäng på 50 matcher. Succén i Växjö ledde till flytt till Nordamerika.

190207 Joel Persson of Sweden during Beijer Hockey Games match between Czech Republic and Sweden on February 7, 2019 in Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

I Edmonton Oilers hade dock Persson det tyngre, men han fick under hösten och vintern chansen i 13 NHL-matcher. Nu blir han kontraktslös – och intresset är stort.

Uppges klar för SHL-laget

Det har tidigare spekulerats om intresse i Ryssland och Schweiz – men enligt Aftonbladet så nobbar han det för en återkomst till SHL och Växjö.

– Jag förstår kopplingen till den organisationen (Växjö) och visst finns det intresse från båda håll, men det är absolut ingenting klart. Vi för diskussioner med några klubbar, säger backen till Aftonbladet.

Edmonton Oilers’ James Neal (18) celebrates his goal with teammates Ryan Nugent-Hopkins (93) and Joel Persson (36) during the second period of an NHL hockey game against the New Jersey Devils on Friday, Nov. 8, 2019, in Edmonton, Alberta. (Jason Franson/The Canadian Press via AP)

Enligt Persson finns fortfarande en hel del alternativ.

– Man har väl tittat över sina alternativ. Det var en upp-och-ner-säsong i Nordamerika, även om jag kände mig mer och mer bekväm i en ny miljö i San Diego. Inga dörrar är stängda där. Samtidigt är det bra hockey som spelas i Europa, det finns tre bra ligor här (SHL, KHL och NLA) som är intressanta, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!