Sedinarna efter mäktiga hyllningen i natt – det var mest känslosamt: ”Då höll rösten på att spricka”

I natt fick Daniel och Henrik den mäktigaste NHL-hyllningen.
När deras tröjor hissades upp till taket inne i Rogers Arena.
– När jag skulle prata höll min röst på att spricka, säger Henrik enligt Sportbladet.

Det var uppdukat till rejält fest inne i Rogers Arena i natt. Vancouver Canucks hyllade två av klubbens allra största ikoner i tvillingarna Henrik Sedin och Daniel Sedin.

Sedinarna hyllas

Siffrorna 22 och 33 hissades till taket i natt och stående ovationer var lika garanterade som gåshuden runt om i hela arenan. Läktarna hade fyllts upp till bredden för att tacka av bröderna Sedin som gjort så mycket för både Canucks och hela staden Vancouver.

Daniel Sedin, Henrik Sedin, NHL
Daniel Sedin, Henrik Sedin, NHL. FOTO: TT Nyhetsbyrån

Och det var märkbart rörda tvillingar efter hyllningsceremonin.
– Vi var väldigt nervösa. Innan vi klev in på isen, i kostym och allt, kändes det lika pirrigt som inför en Stanley Cup-final. Men vi sa åt varann: ”Vad är det värsta som kom kan hända? Att vi svimmar. Då får vi väl göra det”. Men när vi väl kom igång gick det ju bra. Det var roligt, erkänner tvillingarna för Sportbladet.

”Det var starkt”

Henrik Sedin avslöjar också det allra mest känslosamma under tacktalet.
– När jag skulle vända mig till mina barn och prata höll rösten på att spricka. Det var starkt, säger han enligt kvällstidningen.

Daniel Sedin, Henrik Sedin, NHL
Former Vancouver Canucks Daniel Sedin, left, and his twin brother, Henrik Sedin, walk onto the ice during a ceremony to retire their numbers before an NHL hockey game between the Canucks and the Chicago Blackhawks on Wednesday, Feb. 12, 2020, in Vancouver, British Columbia. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP) VCRD104

Lika starka scener var det när deras familjer radade upp sig på den röda mattan och fick se de två stora baneren med 22 och 33 hissas upp till taket. Till ljudkulissen av ett enormt vrål från alla Vancouver-supportrar på plats.
– Ja, det var såklart fantastiskt att se. Det är ju ett slut på karriären vi aldrig hade kunnat drömma om, det har aldrig funnits på kartan. Riktigt häftigt. Nu känns det också som att vi fått en riktigt avslut. Vi fick redan i somras veta att det här skulle hända så man har ju haft det i bakhuvudet sedan dess och…ja, nu är det färdigt. Man kommer definitivt sova gott i natt, säger duon i intervjun.

Se hyllningen här:

LÄS MER: Svenske NHL-backen kan nu lämna – efter hela 542 NHL-matcher: ”Han är villig att lyssna”