Säsongen slut för Tampa – och nu kommer Victor Hedman till VM?

Tampa Bay, med svenske backstjärnan Victor Hedman, förlorade den femte åttondelsfinalen i Stanley Cup-slutspelet mot Florida, och har därmed spelat sin sista match för säsongen.

Nu är frågan om Hedman kommer att spela VM med Tre Kronor.

Tampa Bays målvakt Andrej Vasilevskij räddar, med hjälp av Victor Hedman ett skott från Floridas Kevin Stenlund. Det räckte dock inte för att stoppa Florida som vann matchen med 6--1 och åttondelsserien med 4-1.
Tampa Bays målvakt Andrej Vasilevskij räddar, med hjälp av Victor Hedman ett skott från Floridas Kevin Stenlund. Det räckte dock inte för att stoppa Florida som vann matchen med 6–1 och åttondelsserien med 4-1.

Inför slutspelet fick Victor Hedman frågan om VM-spel av TT. Då lät det inte alls omöjligt att han skulle kunna komma till Tjeckien och ge det svenska landslaget en jätteförstärkning.

– Chansen finns alltid. Så länge man känner sig pigg och kry och kan bidra till ett landslag så lockar det alltid att vara med, sade Hedman.

Totalt 14 NHL-spelare, däribland backstjärnorna Rasmus Dahlin och Erik Karlsson, har redan gett klartecken för VM-spel med Tre Kronor i maj.

Mål av Hedman

Victor Hedmans Tampa Bay hade kniven på strupen och en tidig semester farligt nära när det femte mötet mellan lagen blåstes i gång i Florida.

Första perioden blev jämn och slutade 0–0 efter att lagen levererat sju skott var mot mål.

I andra perioden fick Florida snabbt upp farten och ledde efter drygt tolv spelade minuter med 2–0 efter mål av Carter Verhaege och Aleksander Barkov, den senare framspelad av svenske Gustav Forsling.

Men bara en dryg minut senare väcktes hoppet för Tampa Bay när Victor Hedman reducerade till 2–1, vilket stod sig perioden ut.

Roligare än så blev det dock inte för Tampa. I den tredje perioden giorde Florida fyra mål på drygt sju minuter och spikade slutresultatet till 6–1.

Det innebar att de vann matchserien, som spelades i bästa av sju, med 4–1 och är klara för kvartsfinal.

Dallas utjämnade

I kvartsfinalen ställs Florida mot vinnaren i åttondelsserien mellan Boston och Toronto som Boston leder med 3–1 i matcher.

Ytterligare en åttondelsfinal spelades under natten mellan Vegas och Dallas. Matchen slutade med bortavinst för Dallas med 4–2 och det innebär att det nu står 2–2 mellan lagen i matchserien.

Fakta: NHL-slutspelets åttondelsfinaler