San Jose Sharks jättekris i NHL – sämst på 25 år(!) efter Erik Karlssons jättetavla

San Jose Sharks har det blytungt.
I natt kom lagets fjärde raka förlust, och man har därmed gjort den sämsta starten på 25(!) år.
Nu agerar man – genom att värva 40-årige Patrick Marleau.

NHL-säsongen är fortfarande väldigt tidig.

Men San Jose Sharks, som förra året gick hela vägen till konferensfinal, har inte fått en önskad start.

Ny förlust i natt

I natt kom lagets fjärde förlust, i den fjärde matchen, då Nashville Predators med Filip Forsberg i en av huvudrollerna vann ned 5-2.

Predators tog ledningen redan efter sex minuter och uttökade i början av den andra perioden till 2-0.

Sharks har, förutom fyra raka förluster, fortfarande inte varit i ledning i årets NHL och kom aldrig särskilt nära i natt heller.

Evander Kane reducerade visserligen till 2-1 i slutet av den andra perioden, men Predators svarade och i ställningen 3-1 stod Erik Karlsson för en rejäl bjudning, som Filip Forsberg kunde utnyttja fram till 4-1.

”Fick en för dålig start”

Matchen slutade till sist 5-2, och Sharks, som stora delar av matchen faktiskt spelade bättre än sina motståndare, var frustrerade efter matchen.

– När saker inte går din väg brukar man ofta göra lite för mycket. Jag tycker att vi hade kontroll över matchen och spelade som vi ville, men vi fick en för dålig start. Vi stod på hälarna lite för mycket, säger Erik Karlsson.

Nu agerar Sharks, som fått sin sämsta start på 25(!) år, i krisen.

I natt stod det klart att man plockar tillbaka veteranen Patrick Marleau, 40.

– Vi behöver mer djup och en veteran som förstår hur vi spela och vet vad coach DeBoer vill ha av honom. Det här blir bra för våra unga killar, säger general manager Doug Wilson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

NHL-fansens desperata skrik efter förlusten – vrålade efter dumpade svenskstjärnan