Salming ryter till efter omtalade straffet: ”Då får man lägga ner hockeyn”

Salming ryter till efter omtalade straffet: ”Då får man lägga ner hockeyn”

Domen mot Linköpingspelaren Jacob Lilja väcker starka reaktioner. En av dem som är kritisk mot beslutet är legendaren Börje Salming.

Det var två år sedan den dåvarande Röglespelaren Jakob Lilja (numera i Linköping) delade ut en crosschecking i nacken på motståndaren Jens Olsson i en match mot Malmö i slutspelsserien. Under fredagen stod det klart att Lilja fälls för misshandel.

Det är många som uttalat sig kritiskt om beslutet. En av dem är sportjournalisten Lasse Granqvist. Han sparar inte på krutet.
– Två hela år har polis och åklagarmyndighet lagt på det här. Det är ingen som betalar skatt som kan tycka att detta är rimligt. Det är en förlust för svensk idrott att det har fått gå till på det här sättet, säger Granqvist till Expressen.

En annan som är långtifrån nöjd med domen är Börje Salming. Legendaren minns inte den specifika händelsen men måste medge att han är väldigt förvånad över beslutet.
– Är det ett fall när någon får problem för livet så är det en sak. Men det här verkar jättekonstigt. Sådana här saker sker hela tiden med jämna mellanrum. Skulle man alltid gå så här långt så skulle sporten inte kunna fortsätta existera. Då får man lägga ner hockeyn, för det är en kampsport, säger han till Expressen.

LÄS MER: NHL till Sverige – då rasar Salming: ”Det är jävligt dåligt”