NHL till Sverige – då rasar Salming: ”Det är jävligt dåligt”

Biljetterna för att se NHL-lagen drabbas samman i Sverige kostar upp emot 2000 kronor. Det får legendaren Börje Salming att rasa.

Den 10 och 11 november drabbas Ottawa Senators och Colorado Avalanche, med de två svenska lagkaptenerna Erik Karlsson och Gabriel Landeskog i spetsen, samman i de första NHL-matcherna på svensk mark sedan 2011. Under onsdagen släpptes biljetterna där de billigaste, för 350 kronor, såldes slut direkt. Men den som nu hoppas få en glimt av stjärnorna på isen får hosta upp en rejäl slant.

De biljetter som finns kvar ligger mellan 695 kronor och 2195 kronor – vilket får hockeylegendaren Börje Salming att ryta ifrån.
– På det viset är det jävligt dåligt. Ungdomarna måste ju få en chans att se NHL när det väl kommer till Sverige. De som spelar hockey vill se sina favoritlag och sina idoler. Då måste det vara billigare biljetter. Det är ingen vanlig ”Svensson” som har råd med det här. Då blir det bara business-folk och det är tråkigt för hockeyn, säger Salming till Sportbladet.

Live Nation, som arrangerar matcherna, säger till kvällstidningen att det ”inte är någon välgörenhet” och att priserna reflekterar den kostnad som det kostar att flyga över två lag samt hantera boende och traktamente.

LÄS MER: Erik Karlsson ryter ifrån mot egna klubben: ”Förödande för hockeyn”