Salming: ”Jag var mer kanadensisk än kanadensarna”

Han har haft en karriär som de flesta stjärnor bara kan drömma om. Han var pionjär i NHL, är Gud i Toronto och har fått så många utmärkelser att det är svårt att greppa.
I första avsnittet av Sportbibeln Hockeys podcast med Bjure & Erland pratar Börje Salming om allt från första kontraktet i Brynäs (”jag fick en jacka och ett par Playboy-skor”) till ögonblicket då han som första svensk blev invald i Hockey Hall of Fame.

En sak som Salming berättar om i podcasten är hur han accepterades av sina lagkamrater i Toronto.
– Jag var mer kanadensisk än kanadensarna. Här kom en svensk till Toronto och täcker skott. De gick ner på knä och täckte skott, jag slajdade och täckte. Lite mer brutalt. Det tyckte dom var skitkul. Jag var överallt, säger Salming.
Och redan i den andra matchen var det dags för hans första fight.
– Det var mot Philadelphia, mot Dave Schultz. Jag hade ingen aning om vem det var. Jag visste väl att Philadelphia var tuffa. Han hackade på mig nere i hörnet. Jag slog tillbaka. Sen kastade vi handskarna och så slogs vi. Jag vet inte om jag fick in några smällar, jag höll i för livet. I första pausen så skrek alla lagkamrater ”way to go, Borje” och ”good fight”. Sen frågade en lagkamrat: ”Vet du vem du slogs med? Det är den tuffaste spelaren i NHL”. Jaha…. Det var tur att man inte fick reda på det innan.

Här kan ni lyssna på Sportbibeln Hockeys podcast med Börje Salming i iTunes. Glöm inte att prenumerera!

Det här är premiäravsnittet med Sportbibeln Hockeys podcast med Bjure & Erland. Varje vecka kommer ett nytt avsnitt, med intressanta gäster och samtal om aktuella händelser.
Här kan du lyssna på hela avsnittet med Börje Salming:

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.

 

Läs mer om...