Så mycket pengar förlorar William Nylander varje dag – utan ett NHL-kontrakt

I natt smäller det.
NHL-säsongen drar igång på riktigt – men William Nylander står fortfarande utan ett kontrakt med Toronto Maple Leafs.
Så här mycket pengar förlorar svensken på att inte spela.

Det har varit en av höstens stora snackisar i NHL. Vid den här tidpunkten trodde nog alla att det skulle vara löst, men William Nylander står alltså fortfarande utan ett NHL-kontrakt.

Förlorar mycket pengar

Nylander är så kallad RFA, vilket innebär att Toronto fortfarande äger rättigheterna till svensken. Men utan ett kontrakt, kan så klart Nylander inte spela för Maple Leafs.

170206 Maple Leafs William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Islanders och Toronto Maple Leafs den 6 februari 2017 i New York.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87409

Utan att ha kunnat träna med laget och utan att ha spelat några träningsmatcher, så är Nylander så klart långt ifrån matchform.

Får inte någon lön

Att Nylander saknar kontrakt betyder naturligtvis ytterligare en sak: att han inte får någon lön. Och även om det knappast är så att svensken har problem att betala hyran, så är det ändå en hel del pengar han nu förlorar.

William Nylander, Toronto Maple Leafs
180201 William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 1 februari 2018 i New York.
Foto: Emil Wesolowski / Bildbyrån

Med tanke på vilken lön som Nylander sägs begära, har TSN:s expert Frank Seravalli räknat på hur mycket pengar det rör sig. Och det är MYCKET.

Enligt Seravalli är det mellan ungefär 180 000 och 400 000 kronor – om dagen.

Så länge Nylander står utan kontrakt spekuleras det så klart vilt om svenskens framtid. Torontos klubbledning har förkunnat att man inte vill byta bort stjärnan. Det har dock inte hindrat andra lag från att kontakta klubben.