Ryska superlegendarens jätteilska efter avstängningen – hotar nu med bojkott(!)

Ryska superlegendarens jätteilska efter avstängningen – hotar nu med bojkott(!)

Ryssland stängs av från alla stora mästerskap.
Då rasar hockeylegendaren Vjatjeslav Fetisov.
– Det är en parodi, säger han.

Nyheten slog ned som en bomb under måndagsförmiddagen. Wada, världens dopningsorganisation, stänger av Ryssland från samtliga stora mästerskap de kommande fyra åren.

Får delta neutralt

Nationen får dessutom inte arrangera, eller ansöka om att arrangera, något stort mästerskap förrän 2032. Beskedet kommer efter år av dopningsskandaler och uppgifter om systematisk dopning och korruption.

Ryssland, doping
191208 Sergey Ustiugov of Russia II after the men’s relay during the FIS Cross-Country World Cup on December 8, 2019 in Lillehammer. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Ryssland och dess atleter får dock tävla i mästerskap men under neutral flagg, alltså utan den ryska flaggan och nationalsång, såvida idrottarna inte finns med på den så kallade McLaren-rapporten, som pekar ut tidigare dopade idrottare. Men… intresset för det verkar inte vara skyhögt.

Legendarens ilska

Nu rasar Vjatjeslav Fetisov, av många ansedd som tidernas bästa back.

– Ska vi spela som neutrala under hockey-VM? Det är en parodi. Om vi spelar med vita tröjor, utan ryska flaggan, då vet jag inte ens om vi behöver vara med, säger han.

971031 Ishockey Vjatjeslav Fetisov (Viacheslav Fetisov), Detroit Red Wings © Bildbyrån

Fetisov har tidigare varit idrottsminister i Ryssland, och är fortfarande politisk aktiv. Ryssland har tre veckor på sig att överklaga Wadas dom till CAS, idrottens skiljedomstol.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!