Roger Rönnbergs tokilska efter JVM-beskedet: "Fan! Måste finnas vuxna som är klokare"

Roger Rönnbergs tokilska efter JVM-beskedet: ”Fan! Måste finnas vuxna som är klokare”

Juniorkronorna fick packa väskorna och vända hem.
Det har fått Roger Rönnberg att ilskna till – rejält.
– Fan, det måste finnas vuxna som är klokare, säger han.

Internationella hockeyförbundet kallade till krismöte och levererade sedan ett besked som satte en hel hockeyvärld i chock. Junior-VM bryts efter den ökade smittspridningen i turneringen.

Stora kritiken

Inte fler än fyra spelare hade insjuknat i corona. Och flera ställde sig frågan om det ens var värt att arrangera mästerskapet om det var så lite som krävdes för att ställa in hela rubbet.

Kritiken har haglat mot arrangören, som lovade en smittsäker turnering för hindra viruset att leta sig in i mästerskapet.
Men det har kommit fram att spelarhotellet inte endast var tillgänglig för lagen. Det har bland annat varit en bröllopsfest på hotellet, och spelare har träffat på andra gäster på hotellets utrymme.

211023 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 23 oktober 2021 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Men det osäkra arrangemanget har fått Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg att rasa, som hade tre av sin egna spelare med på turneringen.

– Det är inte bra för vår verksamhet att skicka iväg killar till JVM och så har det funnits en sån här stor risk att bli smittade. Vi fick höra att de skulle leva i en bubbla, och så har det tydligen inte varit, säger han till Göteborgs-Posten.

– Fan, det finns vuxna som måste tänka lite klokare.

”Hög fara”

Nu står ett nytt mästerskap runt hörnet. Om lite drygt en månad reser Tre Kronor till Kina för att ställa upp i OS, och NHL har beslutat att inte släppa sina spelare till spelen. Därför kommer Sverige resa med en trupp beståendes av europeiska spelare. Då kan Roger Rönnberg återigen tvingas släppa sina spelare till ett mästerskap – något han är starkt kritisk till.

– Jag förstår att mina spelare vill spela ett OS, men jag tror att det är en hög fara för att de inte kan slutföra säsongen här. Då tror jag inte att det är så bra, säger han.

211204 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Linköping den 4 december 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

SHL har ett avtal med Svenska ishockeyförbundet som säger att ligan måste släppa spelare till mästerskap. Men det spelar ingen roll, tycker Roger Rönnberg.

– Om avtal känner jag så här … det är nästan det sämsta som jag hört! Vi har säsongskortsinnehavare som har ett avtal på att gå och se våra seriematcher. Vi har sponsorer som har avtal på sina sponsorskap och ska sitta i sina fina loger.

– Men helt plötsligt så gäller inte de avtalen för att det är en pandemi, och det finns väl inga avtal som håller i en pandemi? Jag ska inte säga att det är det dummaste jag hört, men det var ett väldigt svagt argument.

LÄS MER: Finland till rasande attack mot hela JVM – efter chockbeskedet att mästerskapet ställs in: ”Obegripligt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!