Roger Rönnbergs plötsliga hyllning till rivalens stjärna – oväntade orden efter draget på läktaren: ”Han såg jäkligt…”

Han kan inte vara med och hjälpa Skellefteå på isen.
Då gjorde Jonathan Pudas en insats på läktaren i stället.
Efteråt var till och med Roger Rönnberg imponerad.

Jonathan Pudas är en av SHL:s bästa backar, och för bara ett år sedan tilldelades han Salming Trophy, priset till årets bästa svenskfödda back i ligan. Det var därför ett blytungt besked som han, och Skellefteå, nåddes av för drygt en månad sedan.

Avgjorde i förlängning

Det stod då klart att Pudas skulle missa stora delar av slutspelet, och han har fortfarande inte återvänt efter sin fraktur på överkroppen. Den senaste matchen Pudas gjorde var den 7 mars, men trots det hittar stjärnan sätt att hjälpa sitt lag. I går, i den andra semifinalmatchen mot Frölunda, klev han fram när det behövdes som allra mest.

240408 Skellefteås Jonathan Pudas på läktarplats under semifinal två i SHL mellan Skellefteå och Frölunda den 8 april 2024 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Skellefteå hade tappat en 2-0-ledning till 2-2 i den tredje perioden, när det plötsligt blev ett stort jubel på arenan. Det var Pudas som hade tagit sig hela vägen upp som klackledare, och väl där greappade han en megafon och drog igång en ramsa som hela hemmapubliken sjöng med i. Kanske var det energin som Skellefteå behövde, för i förlängningen klev Oscar Lindberg fram och avgjorde, och gav Skellefteå andra raka segern i serien.

Rönnbergs hyllning

Efteråt hyllades Pudas stort av såväl lagkamrater som tränare för sitt drag på läktaren. Även Roger Rönnberg var, den sura övertidsförlusten till trots, imponerad.

– Jag tyckte Pudas såg jäkligt fräsch ut på läktaren, säger han efteråt.

240324 Frölundas tränare Roger Rönnberg under kvartsfinal två i SHL mellan Frölunda och Leksand den 24 mars 2024 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Efteråt berättade Oscar Lindberg att Pudas agerande på läktare nådde laget, och att det mycket riktigt gav energi inför förlängningen i den andra matchen i semifinalserien. Nu har Skellefteå 2-0 i matcher när serien vänder till Göteborg.

– Jag såg det på tv:n där inne. Det är grymt, man märkte direkt att det var ett jäkla tryck när man kom ut till övertidsperioden, säger Lindberg.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev