Roger Rönnbergs hjärtskärande ord – pekar ut både Ingemar Stenmark och Charlotte Kalla: "Mår inte bra"

Roger Rönnbergs hjärtskärande ord – pekar ut både Ingemar Stenmark och Charlotte Kalla: ”Mår inte bra”

Livet inom elitidrotten är tuff.
Det vittnar Roger Rönnberg om.
– Det spelar ingen roll om du pratar med Charlotte Kalla, Ingemar Stenmark eller oss som håller på med hockey, säger Frölundatränaren till Sportbladet.

Roger Rönnberg, 52, har tränat Frölunda sen 2013. Men klubben har han vunnit två SM-guld, och vunnit CHL fyra gånger. Före hans Frölunda-sejour tränade Rönnberg Luleå HF tillsammans med Roger Kyrö, samt var förbundskapten för Juniorkronorna.

Rönnbergs ärlighet

Med Sveriges herrjuniorlandslag tog Rönnberg under säsongen 2011/2012 laget till guld i J-VM. I finalen var det Ryssland som stod för motståndet och Sverige vann med 1–0 efter förlängning.

Rönnberg är känd för sin karaktäristiska tuffa attityd och ärlighet. En gång Roger var så där ärlig var när han i en intervju för tio år sen sa att han drömde om att få uppleva ett OS.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Roger Rönnberg, Frölunda, hockey
230425 Frölundas tränare Roger Rönnberg blir intervjuad den 25 april 2023 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0383

En dröm som står sig än i dag.
– Jag är svensk och en av de största sakerna inom elitidrotten är att tävla i ett OS. Skulle jag få chansen att vara den som är ansvarig för skridskoskydden i Tre Kronor under ett OS så hade jag tagit det jobbet för att få uppleva ett olympiskt spel.
– Skulle jag få en ännu större roll på något sätt så hade jag nog väldigt gärna gjort det. Men det är en sak att gå runt och önska sig saker, en helt annan sak att vara nog kvalificerad. För i elitidrott så handlar det om att vara kvalificerad. Det går inte att gnälla sig till sådana uppdrag, säger Rönnberg till Sportbladet.

Kalla & Stenmark

Hockeysäsongen är i fullt sjå. Frölunda har vunnit tre raka matcher och ligger femma i SHL. Men Roger Rönnberg mår inte så bra, berättar han för kvällstidningen.
– Grejen är så här med elitidrott, jag tror inte att det finns någon tränare ute i Sverige som går runt och mår jättebra under säsong. Det är ett sådant stort ansvar att vara i det här och alla har ambitioner. I den här strävan att göra allt för att vi ska vinna – det är ett konstant sjukdomstillstånd som man liksom får hålla i schack. Och ändå kunna balansera upp så att man kan ha energi och vara positiv på sitt jobb och bygga tro i spelarna att vi gör rätt saker.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, alpin skidåkning, Charlotte Kalla, längdskidåkning, Idrottsgalan
110117 Idrottsgalan: Ingemar Stenmark och Charlotte Kalla. © Bildbyrån – 85819

Rönnberg fortsätter:
– Men elitidrott och må bra, det spelar ingen roll om du pratar med Charlotte Kalla eller Ingemar Stenmark eller oss som håller på med hockey – jag tror inte att man mår bra. Eller att man behöver må bra för att göra ett bra jobb. Det viktigaste är just det, att göra ett bra jobb. Det är inte för alla och det är inte nyttigt. Men det är inte heller syftet. Syftet är att vinna.

LÄS MER: Ingemar Stenmark avslöjar det allra finaste minnet med Börje Salming – som säger allt om hockeyikonen: ”Han var helt slut”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev