Robin Lehners sanslösa räddning i natt – får stående ovationer efter helt omöjliga prestationen

Chicago Blackhawks tappade ett tvåmålsunderläge och fick nöja sig med en poäng.
Men de ska tacka Robin Lehner för det.
Svensken gjorde en ny supermatch – och stod för en omöjlig räddning.

Robin Lehner var förra säsongen en av NHL:s bästa målvakter. I somras bytte han succélaget New York Islanders mot Chicago Blackhawks – där succén bara fortsatt.

Sanslösa matchen inatt

I ett Blackhawks som inlett säsongen svagt, och är långt från slutspelsplatser, så har Lehner varit lagets stora utropstecken. I natt, i matchen mot Arizona Coyotes, gjorde svenskstjärnan ännu en supermatch.

Chicago Blackhawks goaltender Robin Lehner (40) hangs his head after a Colorado Avalanche goal during the first period of an NHL hockey game Saturday, Nov. 30, 2019, in Denver. (AP Photo/Jack Dempsey)

Lehner gjorde hela 44 räddningar, och räddade en poäng för sitt Blackhawks. Laget var dessutom i en tvåmålsledning, men efter två snabba powerplay-mål i den andra perioden var ställningen 3–3, vilket också blev slutresultatet.

Omöjliga räddningen

Lehner stod, med tio minuter kvar, för en kandidat till årets räddning. Pucken hamnade plötsligt hos stjärnan Clayton Keller, som bara skulle lägga pucken i mål.

Chicago Blackhawks goalie Robin Lehner, top, saves a shot by Arizona Coyotes right wing Clayton Keller during the third period of an NHL hockey game Sunday, Dec. 8, 2019, in Chicago. The Coyotes defeated the Blackhawks 4-3. (AP Photo/Nam Y. Huh)

Lehner flaxade dock till och räddade pucken med plockhandsken – och hyllades med stående ovationer av hemmapubliken. Coyotes vann matchen på straffar.