Robin Figrens helsköna passning – efter Joakim Lundells jättegåva till LHC: ”Han står väl i båset snart”

Realityprofilen Joakim ”Jockiboi” Lundell skänker 100 000 kronor till Linköping.
Det får förre LHC-spelaren Robin Figren att dra på smilbanden.
– Jag tycker det är bra att Jocke Lundell på något sätt får ha ett finger med i spelet, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”
.

Linköping HC ligger sist i SHL och valde nyligen att sparka tränaren Bert Robertsson för att få till en förändring. Krisstämpeln är tydlig och något drastiskt måste hända om LHC ska hålla sig kvar i högstaserien till nästa säsong.

Gåvan till LHC

I början av veckan kom oväntad hjälp för att rädda SHL-jumbon. Realityprofilen Joakim ”Jockiboi” Lundell kliver in med hela 100 000 kronor för att hjälpa klubben i hans hjärta.
– Det finns ett nummer där man kan swisha och hjälpa LHC. Jag kommer att gå in med 100 000 kronor för att visa att jag vill hjälpa föreningen jag verkligen älskar, säger han själv i en story på Instagram.

Joakim Lundell, Linköping
Joakim Lundell. FOTO: Instagram.

En enormt fin gest som nu hyllas av förre LHC-spelaren Robin Figren.
– Vilken höjdare, alltså! Jag tycker det är fint. Jag tycker det är schyst, säger ”Figge” i podcasten ”Släpp Sargen” och passar även på att få in en gliring.
– Han vill ju ha en slips (målvakt) också. Jag tycker det är bra att Jocke Lundell på något sätt får ha ett finger med i spelet. Att han och Jonna (flickvännen) ändå får vara delaktiga i LHC. De kanske har några invändningar på spelsätt och så också. Jag tror ju att han är en typisk 2-2-1-kille.

”Snart i båset”

Figren gör succépodden ”Släpp Sargen” ihop med Niclas Norlindh och snacket om Lundells gåva till LHC tar sedan en helt ny vändning.
– Om det fortsätter vara kräftgång kanske han står i båset där om någon månad, säger Norlindh.
– Haha, ja! ”Vi ska prata lite snabbt med Linköpings tränare – Jocke och Jonna!”, säger Figren och skrattar.
– Linköping drar ut kaninen ur röven. De har tagit in ”Jockiboi” som headcoach inför slutspelet.

Robin Figren, SHL
181122 HV71:s Robin Figren deppar under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Brynäs den 22 november 2018 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Lundell har uttryckt att han gärna ser pengarna gå till att värva en ny målvakt till laget. Figren är dock inte helt såld på tanken att själv vara en spelare som tas in genom swishpengar från supportrar.
– Det hade fått mig att känna att jag spelar med kniven mot strupen. Jag hade nog fått ganska höga axlar då. Jag tror nog att det blir en annan press alltså, säger han i podden.

LÄS MER: Robin Figrens klockrena känga till Roger Rönnberg – om relationen till Joel Lundqvist: ”Skulle vilja se det!”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!