Robin Figrens klockrena känga till Roger Rönnberg – om relationen till Joel Lundqvist: ”Skulle vilja se det!”

Roger Rönnberg och Joel Lundqvist har en speciell relation.
Nu hyllas tränarstilen av Robin Figren.
– Det är smart och helt rätt väg att gå, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Robin Figren är en riktig profil inom hockey-Europa, och särskilt i SHL där han tillbringat den större delen av karriären. Efter två år i Nordamerika så återvände profilen till Sverige 2008, och har sedan dess hunnit med att representera Djurgården, Linköping, Frölunda och HV71.

”Rönnberg är speciell”

Totalt har det alltså blivit fyra klubbar i SHL, och kanske kan det bli en femte i framtiden då han för tillfället tillhör schweiziska Kloten. Under alla åren så har Figren såklart hunnit med att ha en hel del olika tränare, och i podcasten ”Släpp Sargen”, som han har tillsammans med Niclas Norlindh, så pratar han varmt om flera av sina tidigare tränare.

Robin Figren, SHL
190314 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Och när han kommer till Frölunda, och coachen Roger Rönnberg, så stannar han till en stund.

– Roger Rönnberg är ju speciell på sitt sätt. Vi vet hur han funkar nu. Han är Roger Rönnberg, liksom, säger ”Figge”.

Kängan om relationen med Joel

En speciell sak med Rönnbergs ledarstil är att han, åtminstone i Frölunda, valt en eller flera spelare, som sedan själva även de leder gruppen. Ett tydligt exempel är Joel Lundqvist, och Rönnberg har tidigare sagt att om Frölundas buss får motorstopp ute i skogen och han och Joel Lundqvist är oense om vilket håll man ska gå, så vill FHC-coachen att spelarna ska följa Joel Lundqvist.

– Det där skulle jag vilja se! Just det där buss-scenariot – det skulle jag vilja se live! Jag skulle verkligen vilja se om Roger kan stå där kyligt och bara applådera alla som följer Joel, eller om han bara står där och kokar, säger Figren.

160424 Frölundas tränare Roger Rönnberg och Joel Lundqvist jublar med LeMat under final 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Frölunda den 24 april 2016 i Skellefteå. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Robin Figren är dock, skämt åsido, imponerad över Roger Rönnbergs ledarstil.

– Så som Roger har jobbat, att han coachar Joel som coachar laget, att coacha sina ledande spelare så att det sprider sig neråt – det tycker jag är smart och helt rätt väg att gå. Det skapar ett starkt band mellan ledande spelare och coach och vice versa, säger han.

LÄS MER: Alexander Ovetjkins fina ord till lagkamraten Henke – efter svenskstjärnans chockbesked om framtiden

Få våra nyhetsbrev!