Robin Figren rankar nu samtliga måljinglar i SHL: Tokhyllar FBK och Leksand – men totalsågar Frölunda

Robin Figren rankar nu samtliga måljinglar i SHL: Tokhyllar FBK och Leksand – men totalsågar Frölunda

Vilken måljingel i SHL är egentligen bäst?
Robin Figren har nu gett sin dom.
Och det är glad läsning för alla Leksands- och Färjestad-fans.

Det finns mängder av diskussioner mellan fans i SHL, och det stannar ofta inte kring resultat eller hur spelarna presterar. Ofta handlar det lika mycket om vad som händer runtomkring själva isen, som exempelvis publiksiffror eller vilka fans som låter mest.

Rankar måljinglarna

Ett ämne som även engagerar är det visuella och det som dundrar ut ur högtalarna i samband med matcherna. I podcasten ”Släpp Sargen” så får Robin Figren höra samtliga SHL-lags måljinglar – alltså den låt som spelas direkt efter att hemmalaget gjort mål – för att ge sin dom.

Robin Figren, SHL
190314 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Brasklappen är att lag i SHL som kopierat en låt från exempelvis en NHL-klubb eller från valfritt afterski-band inte får vara med i rankinglistan. Det utesluter alltså bland annat våren SM-finallag, Rögle och Växjö.

Här är dock Figrens dom om låtarna som faktiskt fick vara med.

Brynäs:
– Jag kände inte igen den här, handen på hjärtat. Jag kanske inte fått så många mål emot mig i Gävle, men det är ett kvitto på att den inte etsat sig fast. Det var lite dansbandsaura, lite after ski, och det skulle kunna växa hos mig.

Skellefteå:
– Jag är ett stort fan. Jag borde hata den, och jag fick den i arslet många gånger. Men den är skön, jag gillar den. Det är lite gubbrock. 

Djurgården:
– Den är bra, men den är enkel. Den är kort, svensk – den talar sitt tydliga språk, och man vet vad som är på väg att hända när klockan ringer.

Oskarshamn:
– Första delen går jag inte alls igång på. Sen låter det som att Svullo börjar gapa! Han säger bara Oskarshamn, och tillsammans, den funkade inte för mig. Det kändes hemmaklippt och packat. Som att det är två stycken på evenemangsdelen som varit osams om vilken låt man ska köra, och klipper in båda i en app. Minuspoäng!

Färjestad:
– Jag viker ner mig, den är bäst. Den svänger, det är lite dansband, jag får en bra känsla i mage nu, när jag inte fått den emot mig. Hands up – den är bra. Fan, Färjestad är bra på sånt här.

Luleå:
– Det här gillar jag ju. Här blir det fart i gamla Delfinen, och sen har de ju ljuset. Det ska tilläggas. Och all inramning – ljudet är bra, men ljuset gör också sitt i jingeln. Plus!

Malmö:
– Jag gillar den här. När det blir enkelt, och alla kan klappa med, det funkar ju. Det enkla och det glada, det blir glatt i min mage – det rimmar med mig.

Frölunda:
– Den har ju ändrats en gång – från två poäng till tre poäng – såklart, i det här läget, så ligger den varmt om hjärtat. Men nu känns den ganska B, i kontrast till de andra. Den känns barnslig, och inte alls lika bra längre. Jag ser någon dagislärare, någon figur som tar fram gitarren bara. Den hör ju till och kommer inte försvinna – på gott och ont.

Leksand:
– Det här gillar jag! Väldigt mycket! Jag gillar ju låten, sången – och de har dragit till med Dala-ton och allt vad det är. Och så är den upp-speedad! Det är folkmusik på crack. Jag gillar den väldigt mycket.

Slutligen så tvingas ”Figge” även välja en favorit – och lyfter då fram FBK.

– Ja, FBK, faktiskt. Och Leksands är tuffast och mest vågad. Den är häftig!, säger han.

Håller du med Robin Figren om det här? DELA gärna artikeln för att dela en åsikt!

LÄS MER: Leksands oväntade drag – plockar in poängkungen från värsta rivalen Mora(!): ”En av seriens bästa spelare”

Få våra nyhetsbrev!