Rickard Wallins nödrop – vädjar nu till förbundet(!) för att hålla stjärnan kvar i Färjestad: ”Det blir omöjligt”

Färjestad ser ut att tappa en av sina guldhjältar.
Nu vädjar sportchefen Rickard Wallin till förbundet.
– Det blir omöjligt, säger han.

Färjestads säsong hade verkligen två olika sidor. De var favorittippade inför säsongen efter flera starka nyförvärv, men hade en tung inledning på det nya tävlingsåret.

Vill behålla guldhjälten

Till sist bytte klubben ut både tränare och sportchef – vilket gav en ordentlig effekt. Med Rickard Wallin och Tomas Mitell bakom spakarna lyfte Färjestad hela vägen till en SM-final och sedan guld.

220118 Färjestads tränare Johan Pennerborn och Färjestads sportchef Rickard Wallin under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Oskarshamn den 18 januari 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

En av de stora guldorganisatörerna var backen Theodor Lennström som var en gigant under slutspelet. Försvararen har kontrakt med Torpedo Nizhny Novgorod i KHL, men återvände till SHL efter OS. Nu vill Färjestad behålla sin guldhjälte – men har stött på problem.

Theodor Lennström har varit tydlig med att han inte vill åka tillbaka till Ryssland och nu vädjar Rickard Wallin till förbundet för att hjälpa FKB att lösa situationen.

Vädjar nu till förbundet

– Kontrakt som skrivits innan krigets utbrott… Det blir svårt för spelarna att förhålla sig till det, att behöva åka tillbaka till något man inte sajnat upp på för egentligen. För det är inte själva hockeyspelandet som är problemet – det är situationen att vara i det landet, säger Wallin till Värmlands Folkblad.

Färjestad arbetar nu hårt för att hålla kvar Lennström – som har intresse på sig från bland annat NHL – i klubben. Men kontraktet med KHL-klubben ställer till det, just nu.

220512 Färjestads Jesse Virtanen och Theodor Lennström jublar efter final sju i SHL mellan Luleå och Färjestad den 12 maj 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

– Men visst vore det önskvärt om Internationella ishockeyförbundet kunde vara lite tydligare i sin kommunikation vad som är okej och inte okej kring såna här saker. Ryssland får inte delta i VM, inte delta i JVM eller något annat heller… Lite dubbla budskap kan jag tycka att det är, fortsätter Wallin.

LÄS MER: Charlotte Kalla hyllades inför tusentals – ikonen prisades och får tävling döpt efter sig: ”Känns overkligt”