Rasmus Dahlins sanslösa poängshow inatt – toppar nu Sabres poängliga: "Skola om honom till forward!"

Rasmus Dahlins sanslösa poängshow inatt – toppar nu Sabres poängliga: ”Skola om honom till forward!”

Buffalo Sabres torskade mot Dallas.
Men Rasmus Dahlin gjorde bjöd på stor show – och hyllas stort efter matchen.
– Skola om honom till forward, skriver en supporter.

Buffalo Sabres har varit en av NHL:s stora slagpåse den här säsongen. Organisationen, som aldrig verkar få det att lossna, har inte ens varit nära någon slutspelsplats de senaste åren och trejdade nyligen bort storstjärnan Jack Eichel till Vegas.

Toppar poängligan

Men i Eichels frånvaro har Rasmus Dahlin verkligen tagit ett större ansvar. Den svenske backen, som gick etta i draften 2018, var hårt kritiserad i början av säsongen. Det var flera som ifrågasatte hans kapacitet som hockeyspelare – men nu har 21-åringen verkligen börjat motbevisa sina tvivlare.

Han har hyllats stort de senaste veckorna, framför allt av coachen Don Granato, och har verkligen fått sitt egna spel att lossna.

Foto: YouTube

Rasmus Dahlin har mest istid i hela Buffalo den här säsongen, och toppar hela lagets interna poängliga från sin backposition. Och inatt slog han till med två nya poäng – två riktiga delikatesser.

Svensken öppnade målskyttet knappt tre minuter in i den första perioden med ett riktig soloprestation. Han fick pucken vid blålinjen, grundlurade flera Stars-spelare och bombade in pucken i nät.

”Är ett vapen”

För det får han flera lovord borta i Nordamerika.

– Skola om honom till forward, skriver en supporter på Twitter.

– Rasmus Dahlin med självförtroende är ett vapen, skriver en annan.

Men 21-åringens show var inte slut där. Med en ”no-look-pass” från blålinjen serverade han lagkamraten Jack Quinn som tryckte in pucken i mål.

– Det är den Dahlin alla ville se när han draftades, tycker en supporten om assisten.

Foto: YouTube

Buffalo Sabres föll däremot och fick lämna Dallas tomhänta. Matchen slutade 5–4 efter ett sent avgörande Jason Robertson.

LÄS MER: SHL-stjärnans starka ord – om diagnosen som förändrat hans liv: ”Tack vare den jag är här i dag”

Få våra nyhetsbrev!