Rasmus Dahlins nya monstersuccé i NHL – slog rekordet med hela 33(!) matcher kvar att spela

Rasmus Dahlin fortsätter att dominera fullständigt i NHL.
Han öser in poäng i ligans hetaste lag – och har nu slagit en personlig milstolpe.
Det trots att han har 33 matcher kvar av säsongen.

Det var inte direkt med små förväntningar som Rasmus Dahlin klev in i NHL för några säsonger sedan. Han blev den första svenska draftettan sedan Mats Sundin, och han tog direkt steget över och fick stort förtroende av Buffalo Sabres, som dock har haft det kämpigt.

Ny succé

Sedan Dahlins intåg har Sabres inte haft mycket med diskussionerna om slutspel att göra, men den här säsongen ser det annorlunda ut. I dagsläget är Sabres NHL:s hetaste lag, med en spännande trupp, och unga stjärnor redo att erövra NHL. Och Rasmus Dahlin är en given nyckelfaktor till den stora framgången.

Buffalo Sabres’ Casey Mittelstadt (37), Victor Olofsson (71) and Rasmus Dahlin (26) celebrate a goal against the Edmonton Oilers during the first period of an NHL hockey game Tuesday, Oct. 18, 2022, in Edmonton, Alberta. (Jason Franson/The Canadian Press via AP)

Trots att Dahlin varit riktigt bra under de senaste säsongerna så går det knappt att jämföra med hur han spelar den här säsongen. Han är en av spelarna med mest istid i hela ligan, och i backarnas poängliga är det bara en enda spelare som ligger före honom, och det är landsmannen Erik Karlsson. I natt vann laget sin femte raka seger, i en meriterande bortavinst mot Winnipeg, och Rasmus Dahlin låg som vanligt bakom mycket framåt.

LÄS MER: Ikonens jättekritik mot svenska skiddamerna – rasar mot stjärnornas beslut: ”Det är katastrof”

Tangerar rekordet

Han spelade nästan 25 minuter i matchen som Sabres vann med 3-2. Dahlin hade en första-assist på lagets 1-0-mål, och i den tredje perioden hade han dessutom en andra-assist i powerplay när svensken Victor Olofsson sköt in 3-0 till Buffalo. Dahlins två nya poäng innebär att han på 47 spelade matcher har svarat för 55 poäng, fördelat på 14 mål och 41 assist.

191109 Rasmus Dahlin of Buffalo Sabres during the NHL regular season ice hockey game between Buffalo Sabres and Tampa Bay Lightning on November 9, 2019 in Stockholm. Photo: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Och det säger en hel del om vilken makalös säsong han har. Redan nu har Dahlin tangerat sitt personliga poängrekord i NHL. Förra året svarade han för 53 poäng på 80 spelade matcher, och redan nu – trots att han har 33 matcher på sig att spela innan slutspelet eventuellt drar igång för Sabres, har han kommit upp i samma nivå. Dahlin är en given favorit att nomineras till Norris Trophy, och lär där slåss med Erik Karlsson om att vinna. Så otroligt mäktigt!

LÄS MER: Robert Gustafsson får tidernas tuppjuck i tv och blir alldeles röd av uppgivenhet: ”Ja, nej, ja – NEJ!”