Rasmus Dahlins fina svit i NHL – poäng för femte matchen på raken i natt

Svenske stjärnbacken Rasmus Dahlin gjorde poäng för femte matchen i följd.
Men Buffalo fortsätter att ha det kämpigt.
Mot Montreal blev det fjärde förlusten på sex matcher, 1–3.

Det har gått trögt i säsongsinledningen av NHL-ishockeyn för Rasmus Dahlin och hans Buffalo. Den 23-årige svensken har producerat minst en poäng i de fem senaste matcherna, men det har hjälpt föga för laget som har förlorat fyra av sex matcher.

”Frustrerande”

Trots ett övertag i skottstatistiken under de två första perioderna mot Montreal, och 1–1 en bit in i den tredje perioden – Dahlin spelade fram Jeff Skinner till Buffalos kvittering – fick hemmalaget lämna matchen utan poäng.

Brendan Gallagher pressade in 2–1 till Montreal efter 3.31 av den sista perioden och Tanner Pearson punkterade matchen med ett tjusigt powerplaymål med drygt tre minuter kvar att spela.

Rasmus Dahlin, NHL
Rasmus Dahlin imponerar i NHL. FOTO: ADRIAN KRAUS/AP/TT

Montreals målvakt Jake Allen hade stor del i bortasegern med sina 36 räddningar.
– Det är frustrerande, säger Buffaloforwarden Tage Thompson till nhl.com.
– Det gäller bara att fortsätta göra rätt saker i varje byte. I dag tycker jag att vi gjorde det och det gör ju såklart att det smärtar ännu mer (att vi förlorade). Men vi ska inte förändra något, vi ska bara fortsätta spela så här.

Miljardkontrakt

Rasmus Dahlin, som inför säsongen skrev på ett åttaårskontrakt med Buffalo värt närmare en miljard i svenska kronor från 2024 och framåt, har skrapat ihop sex poäng hittills. Han får göra skäl för betalningen, i matchen mot Montreal hade han överlägset mest istid av Buffalos spelare

Förra säsongen kom han femma sett till antalet gjorda poäng bland ligans backar. Han finns med i toppskiktet nu också, men mycket kan hända. Över 75 matcher återstår i seriespelet.