Rasmus Dahlins egna ord om förvandlingen – när han stoppades från spel i 10 månader: ”Kan flytta på folk”

Buffalo Sabres har inte spelat match på tio månader.
Nu, i podcasten ”Släpp Sargen”, berättar Rasmus Dahlin om sin stora förvandling.
– jag kommer förhoppningsvis kunna flytta på några spelare den kommande säsongen, säger han i podden.

Rasmus Dahlin var redan under förra säsongen en av Buffalo Sabres mest framstående spelare, och han har blivit en riktig nyckelkugge i laget. Men för laget så var den förra säsongen en stor mardröm, som kantades av krisrubriker.

Berättar om förvandlingen

När NHL i mars månad valde att pausa all verksamhet så låg laget på en blygsam 25:e plats, med mindre än en poäng i snitt per match. När NHL sedermera återupptogs – då direkt med slutspel i en speciell bubbla – så hade gränsen för vilka lag som gick vidare dragits vid 24, vilket innebär att Sabres spelade färdigt redan i mars.

200806 Buffalo Sabres Rasmus Dahlin under Sports Heart hockey camps uppvisningsmatch i ishockey den 6 augusti 2020 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Det betyder att Rasmus Dahlin tvingats till ett tio månader långt uppehåll från hockeyn, men stjärnbacken själv menar, i podcasten ”Släpp Sargen”, att han använt tiden väl.

– Det har varit väldigt speciellt, men jag har sett det väldigt positivt. Jag är ju fortfarande en ung kille som har missat väldigt mycket fysträning på grund av att jag åkt på många landslagsuppehåll, så jag har aldrig riktigt haft tid på somrarna för att bygga upp min kropp, så det har varit en enorm möjlighet för mig att lägga på mig några extra kilon, säger han i podcasten.

”Kommer flytta på spelare”

Dahlin reste tidigt tillbaka till Sverige, där han varit över större delen av 2020, vilket även det betytt mycket.

– Även att få tid för att umgås mycket med min familj. Jag flyttade ju till Göteborg från Lidköping när jag var ung och sedan till Buffalo lite senare, så jag har inte haft så mycket tid att ta igen med min familj, så det har varit ett grymt uppehåll – men även väldigt tråkigt, säger han.

200806 Buffalo Sabres Rasmus Dahlin under Sports Heart hockey camps uppvisningsmatch i ishockey den 6 augusti 2020 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Och att Rasmus Dahlin fått tid till annat än bara hockey har uppmärksammats i USA. När han återvände till Buffalo Sabres förberedande camp i början av veckan så noterade journalister att han gått upp hela sex kilo, och han har hyllats av såväl lagkamrater som tränare.

– Det är väl några kilon, men framför allt så känner jag mig starkare, mer power i kroppen – och jag kommer förhoppningsvis kunna flytta på några spelare den kommande säsongen, säger han.

LÄS MER: Expertens dom efter Emil Petterssons stora succé i SHL – vill se nytt brödrapar i Vancouver: ”Hade älskat det!”

Få våra nyhetsbrev!