Expertens dom efter Emil Petterssons stora succé i SHL – vill se nytt brödrapar i Vancouver: ”Hade älskat det!”

Expertens dom efter Emil Petterssons stora succé i SHL – vill se nytt brödrapar i Vancouver: ”Hade älskat det!”

Emil Pettersson gör braksuccé i SHL – och siktar mot NHL.
Kan Vancouver Canucks få ett nytt, svenskt brödrapar?
– Fansen hade ÄLSKAT det, säger experten Alex Hoegler till Sportbibeln.

Elias Pettersson har under de två senaste säsongerna växt fram till Sveriges kanske hetaste hockeyspelare. Den svenske supertalangen har fullständigt vräkt in poäng i sitt Vancouver Canucks, och har blivit det affischnamnet som organisationen sökt sedan bröderna Sedin avslutade sina karriärer.

Gjort enorm succé

Men i skuggan av det så har även Emil Pettersson, Elias storebror, gjort bra ifrån sig. Inför den förra säsongen så vände han hem till Sverige efter en sejour i Nordamerika, men efter en halvdan debutsäsong i Växjö Lakers så har han under hösten och vintern exploderat poängmässigt, och den här säsongen står han noterad på 34 poäng på 30 matcher, vilket räcker till poängligaledning.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Emil Pettersson slog igenom ordentligt för cirka fem år sedan, och fick alltså sin chans i Nordamerika 2017, men till skillnad mot lillebrorsan Elias så blev han inte långvarig, och flyttlasset gick hem till Sverige efter två säsonger där det inte blev en enda NHL-match. I december månad berättar Emil Pettersson, i en intervju med Hockeysverige, att han siktar på att ta sig till NHL igen.

”Hade ÄLSKAT det”

Pettersson skulle i sådana fall vara fri att gå till vilken intresserad klubb som helst, då han inte är bunden till något kontrakt, och många hade säkert vilja se honom spela med brorsan Elias – och så är även fallet i Vancouver.

– Alla Canucks-supportar hade ÄLSKAT att se bröderna spela ihop. Pettersson är med råge den största publikfavoriten här redan, och även om Emil inte dominerade när han var i Nordamerika, så skulle så klart alla vilja se det hända. Jag har lite svårt att se det hända, men kopplingen lockar verkligen, säger Vancouver Canucks-experten Alex Hoegler till Sportbibeln.

201112 Växjös Emil Pettersson reagerar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Växjö den 12 november 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Hoegler menar att Canucks-fansen, med tanke på bröderna Sedin, skulle bli gladast av att få ett nytt svenskt brödrapar.

– Man har inte hört jättemycket om Emil Pettersson, men som sagt, fansen hade älskat det. Bröderna Sedin är enorma legendarer här i Vancouver, så ett nytt brödrapar hade tagits emot med öppna armar, säger han.

Men Hoegler slår alltså fast att Canucks-fansen får fortsätta drömma, då en flytt dit för Emil Pettersson är otroligt just nu.

– Jag tror att Canucks är mer än nöjda med sina forwards just nu. Nils Höglander och Vasili Podkolzin bör vara i NHL inom de närmsta två åren. Och med en kommande svår lönetakssituation, så har jag svårt att se fler forwards värvas in.

LÄS MER: Elias Petterssons ilska efter årets första träning – ryter ifrån efter upprepade frågan: ”Är vi inte förbi det?”

Få våra nyhetsbrev!