Elias Petterssons ilska efter årets första träning – ryter ifrån efter upprepade frågan: ”Är vi inte förbi det?”

Första träningen avklarad.
Då ilsknade Elias Pettersson till mot journalister.
– Är vi inte förbi det här?, säger han.

Elias Pettersson har blivit en av NHL:s allra största stjärnor, och det trots att han bara gjort två ynka säsonger i ligan. Han inledde med att bli vald till årets rookie efter sin första säsong, och under 2020 växlade han upp ytterligare.

Årets första träning

Svensken bar sitt Vancouver Canucks till slutspel, då han snittade nästan en poäng per match och ofta bjöd på bländande storspel. Väl i slutspelsbubblan ökade Pettersson ytterligare, och växte då fram till en av ligans allra bästa och mest betydelsefulla spelare.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
190519 Elias Pettersson of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Inför den kommande säsongen är förväntningarna på den svenske storstjärnan enorma, och alla tycks överens om att Pettersson kommer göra över 60 poäng på de 56 grundseriematcher som kommer spelas under våren. Svensken har länge varit i Vancouver för att förbereda sig inför den kommande säsongen, men det var först under måndagen som Canucks fick börja träna igen, på grund av NHL:s coronaprotokoll.

Ilsknade till

Efteråt träffade Elias dessutom media, men då slutade det med viss irritation från svensken. Anledningen var att reportrar ville veta hur mycket Pettersson vägde in sig på när han anslöt till Canucks-lägret. Pettersson har ända sedan flytten till NHL, för över två år sedan, kritiserats för att väga för lite.

– Jag trodde vi var förbi det där…, suckade Pettersson innan han avslöjade att han vägt in på cirka 80 kilo.

Elias Pettersson under en intervju. Foto: Twitter

På sociala medier så ilsknade flera Canucks-supportrar till mot reportrarna, som inte riktigt verkar kunna släppa Elias Petterssons vikt. Svensken har dock hyllats för sin förmåga att anpassa sig till spelstilen i Nordamerika.

– Han är så hal, och hela tiden tänker man: ”Hur ska han komma loss ur den här situationen då?”. Men sen, långt efter, förstår man. Han tänker på en helt annan nivå. Många spelare i NHL kan tänka så, men att faktiskt göra det, i den farten dessutom, det är någonting helt annat. Han är dessutom så tunn och man tänker hela tiden att han kommer bli mosad, men det blir han aldrig. Allting som en forward behöver har Elias Pettersson, har bland andra Jeff Marek, expert och tv-personlighet i Nordamerika, sagt.

LÄS MER: Profilen ger nu den allra mäktigaste hyllningen till Elias Pettersson – efter ilskan mot NHL:s omtalade lista

Få våra nyhetsbrev!