Rasmus Dahlin målskytt i Buffalos Sabres totala överkörning under nattens NHL

Rasmus Dahlin gjorde mål när hans Buffalo hemmaslog Toronto med 9–3 i nattens NHL.
Hos Tampa Bay låg Victor Hedman bakom det mesta när laget vann med 5–4 mot Vegas.

Buffalo och Toronto följdes åt till en början och efter första perioden ledde hemmalaget med blott ett mål, 3–2. I andra växlade Buffalo upp, bland annat tack vare Rasmus Dahlin, vars handledsskott i krysset i spel fem mot tre betydde 4–2.

Torontos Calle Järnkrok såg förvisso till att reducera bara minuten senare – med assist från både William Nylander och Timothy Liljegren – men det blev också gästernas sista fullträff.

För Buffalos del var de tre poängen klart välkomna, laget har hittills haft en tuff säsong och ligger på 14:e plats i Eastern Conference, av 16 lag.

Även Victor Hedmans Tampa Bay, som återfinns på nionde plats i den östra konferensen, bärgade en välbehövlig seger när man tog emot Vegas i nattens omgång.

Tillställningen blev en svängig historia, där gästerna inledde med att göra de två första målen innan hemmalaget satte fyra på rad. Vegas kom dock tillbaka och lyckades både reducera och kvittera.

Men med bara 1.13 kvar på klockan satte Nicholas Paul avgörande 5–4 efter en assist av Hedman, svenskens tredje i matchen.

De tre assisterna innebär att 33-åringen från Örnsköldsvik nu ligger på en delad fjärdeplats på listan för ligans poängstarkaste backar med 32 poäng. Rasmus Dahlin – som skrapat ihop 28 poäng – är nummer åtta på samma lista.