Rasmus Dahlin avslöjar nu sitt första, stora lyxköp till sig själv – efter nya monsterkontraktet: ”Drömt om det”

Rasmus Dahlin avslöjar nu sitt första, stora lyxköp till sig själv – efter nya monsterkontraktet: ”Drömt om det”

Ett nytt monsterkontrakt.
Då firade Rasmus Dahlin – med en lyxgåva till sig själv.
– Jag har drömt om det länge, säger han till GP.

Rasmus Dahlin har gjort tre år i NHL vilket betyder att hans rookieavtal nu gått ut under sommaren. Dahlin behövde dock inte vara orolig över sin framtid särskilt länge, då det tidigt stod klart att han inte var alltför långt ifrån Buffalo Sabres i förhandlingarna, och det nya kontraktet blev officiellt för någon vecka sedan.

Lyxgåvan till sig själv

Det var inte direkt så att Dahlin tjänade dåliga pengar i NHL – även rookiekontrakten anses vara väldigt lukrativa – men nu blev det ytterligare tre år, med en betydligt högre summa i lönekuvertet. Dahlin kommer att tjäna närmare 160 miljoner kronor på sina tre år, vilket betyder en årslön på strax över 50 miljoner svenska kronor.

Rasmus Dahlin, NHL
191109 Rasmus Dahlin of Buffalo Sabres during the NHL regular season ice hockey game between Buffalo Sabres and Tampa Bay Lightning on November 9, 2019 in Stockholm. Photo: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Så, hur firade Dahlin beskedet? Nu avslöjar han för GP att det blev en rejäl lyxgåva till själv efter det nya kontraktet skrivits på, i form av en sprillans ny Mercedes AMG GT.

– Det är en sån bil som jag har drömt om länge! Jag och min bror är väldigt intresserade av bilar, så det var en liten present till mig själv! Det är nu på senare år som jag haft en möjlighet att köpa bilar och det är då som vi pratat mycket om det, säger Dahlin.

”Var aldrig något snack om det”

Rasmus Dahlin berättar i övrigt att han är nöjd med hur kontraktet utformades, och att han räknar med än högre lön om tre år, då detta får anses vara ett så kallat brokontrakt.

– Det blev bra, till slut! Vi hade många diskussioner fram och tillbaka, men det här var det som passade mig, säger Dahlin.

Buffalo Sabres defenseman Rasmus Dahlin (26) celebrates his goal during the second period of an NHL hockey game against the New Jersey Devils, Sunday, Jan. 31, 2021, in Buffalo, N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes)

Buffalo Sabres har haft det blytungt de senaste säsongerna, men det var aldrig aktuellt att lämna, menar Dahlin.

– Det har aldrig varit snack om att lämna klubben. Absolut inte! Vi pratade om hur långt kontraktet skulle vara. Om framtid. Just ett brokontrakt på tre år var det som både jag och Buffalo strävade efter, säger han.

LÄS MER: Niklas Wikegård avslöjar nu den fina anledningen –bakom den nya looken: ”Det är en hyllning till honom”

Få våra nyhetsbrev!