”Pudding” lämnar Tre Kronor – efter hela 35(!) års lång och trogen tjänst: ”En fantastisk resa”

Han har varit med om 2 OS-guld och 7 VM-guld.
Men nu tackar den legendariske Tre Kronor-materialaren Anders ”Pudding” Weiderstål för sig.
Efter hela 35 år i Tre Kronors tjänst meddelar 64-åringen i dag att han lägger av.

Anders ”Pudding” Weiderstål är verkligen ”Mr. Tre Kronor” i landslagssammanhang och har varit landslagets ikoniske materialförvaltare ända sedan 1984. Han har upplevt 2 magiska OS-guld och hela 7 VM-guld med Tre Kronor. Men nu tar en epok slut.

ANNONS: Vilken ränta kan du få? Zmarta skannar marknaden helt kostnadsfritt för att hitta bästa möjliga lånealternativ åt dig.

Pudding lämnar Tre Kronor

64-årige ”Pudding” har bestämt sig för att lämna Tre Kronor och gå i pension efter nästa säsong.
– Jag har sagt att jag ska jobba ett år till. Jag bestämde mig på OS att jag gärna vill köra ett år till. När vi står här nästa år är jag 65 och ett halvt år, jag fyller 65 i januari, säger Weiderstål till Hockeysverige.se.
– Jag hoppas att jag ska kunna få lite uppdrag för hockeyförbundet ändå, att kunna rycka in. Och den nya killen som tar över mitt jobb ska slussas in. Jag har ingen prestige så, jag kan stå där och tvätta, bara för att få vara i den här miljön. Jag älskar att vara i den här hockeymiljön. Jag kan stå där och packa upp kartonger eller vad som.

ANNONS: Många tror att de inte kan få lån – men har fel. Zmarta skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ åt dig – helt kostnadsfritt.

Går i pension efter 35(!) år

35 år som materialförvaltare har gett ”Pudding” otaliga minnen från hockeyrinkar runt om i världen. Och äran att få jobba med några av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna i Peter Forsberg, Mats Sundin, Nicklas Lidström, bröderna Henrik och Joel Lundqvist, bröderna Jörgen och Kenny Jönsson, bröderna Henrik och Daniel Sedin samt många, många fler.
– Det är en ynnest att få hålla på så länge. Jag har hållit mig frisk och kry och inte missat speciellt många matcher på de här 35 åren. Jag hade Juniorlandslaget innan det och har hållit på ända sedan 1980 med detta. Det har varit en fantastisk resa. Men det känns skönt att få bestämma själv, säger han till hockeysajten.

Dela artikeln för att hylla allas vår favoritmaterialare ”Pudding”!

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018!

Frölunda slår på stort med prestigevärvning – kanadensiske OS-backen klar!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);