Profilen öppnar nu för återkomst till Sverige – kan flytta hem efter makalösa 60(!) poäng på 47 matcher

Victor Rollin Carlsson har gjort enorm succé utomlands.
Nu öppnar han för återkomst till Sverige.
– Jag stänger inte dörren helt och hållet till Sverige, säger han till Hockeysverige.

Victor Rollin Carlsson är en riktig profil i hockeyallsvenska sammanhang. Han har bara gjort fem SHL-matcher, men betydligt fler i den svenska andraligan, där han främst är förknippad med Almtuna.

Gjort enorm succé

Han gjorde fem raka säsonger med klubben innan han förra sommaren tog beslutet att lämna. Ny klubbadress blev Herlev Eagles, i den danska ligan – där succén varit fullständig.

Victor Rollin Carlsson, Almtuna
190414 Almtunas Victor Rollin-Carlsson deppar under Kvalserien till Hockeyallsvenskan mellan Almtuna – Kristianstad den 14 april 2019 i Uppsala. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Rollin Carlsson gjorde makalösa 60 poäng på 47 matcher, och kom därmed på en tredjeplats i poängligan.

– Jag släppte loss lite, och tillät mig själv att ha en mer offensiv roll jämfört med i allsvenskan där jag spelade med mer ansvar. Den danska ligan överlag är en mycket mer offensiv liga, med frejdigare hockey, och det skapas många fler lägen varje match, säger han om succén till Hockeysverige.

Öppnar för Sverige-återkomst

Till nästa säsong är han klubblös – och trots att förhoppningen är fortsatt spel utomlands så är han öppen för återkomst till Sverige.

– Jag har fått mersmak på att vara ute i Europa och spela. Tanken är att vara ute ett tag till. Sen får man se. Jag stänger inte dörren helt och hållet till Sverige heller eftersom vi inte vet hur det kommer bli ute i Europa. Men ska det bli Sverige måste det vara helt stängt i ligorna i Europa, säger han.

Victor Rollin Carlsson, Almtuna
181116 Almtunas Victor Rollin-Carlsson deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Almtuna den 16 november 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253

Och det är inte omöjligt, då coronaviruset har ställt till det rejält för ligor ute i Europa.

– Redan under säsongen fanns det intresse från bättre ligor. Men hela den här coronasituationen ställer till det. Det är skitsvårt för klubbar att veta vad de kommer ha för budget, och de vet ju inte ens när ligorna kommer dra igång…, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!

Få våra nyhetsbrev!