Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Prestigevärvningen: KHL-forwarden klar för svenska klubben

Björklöven förstärker truppen, och det med råge. I dag bekräftar Umeå-laget att man värvar in forwarden Roope Talaja från KHL.

Efter fjolårets kaotiska säsong har Björklöven fått ordning på laget. Efter 11 omgångar ligger Umeå-laget på sjätte plats i Hockeyallsvenskan och flertalet spelare har visat fin form.

Fyra av Hockeyallsvenskans 15 bästa poängplockare hittas i laget – men trots det väljer nu klubben att värva på forwardsfronten.

”En supporterspelare”

Under söndagen bekräftade Björklöven att man värvar in den finske forwarden Roope Talaja från Jokerit i KHL. Klubbens tränare Joakim Fagervall konstaterar att fansen har någonting att se fram emot.
– Det är den här spelartypen som jag har sökt och det är en forward som våra supportrar kommer att älska. Det är en supporterspelare i allra högsta grad som kommer tillföra energi, målskytte, tacklingar och ett lagspel. Jag vill tacka våra fantastiska supportrar och företag för den här insamlingen, utan dem hade den här värvningen inte blivit av, säger Fagervall till klubbens hemsida.

29-årige Talaja stod för 10 poäng på 51 matcher i KHL förra säsongen. Kontraktet med Björklöven, vars supportrar sponsrade värvningen, är skrivet säsongen ut.

LÄS MER: Uppgifter: Björklöven på jakt efter Per Ledin