Peter Forsbergs första ord om stora kaoset i favoritlaget: ”Det är helt sjukt att…”

Modo har drabbats av enormt spelarflykt.
Nu uttalar sig legendaren Peter Forsberg.
– Helt sjukt att man kan tappa tio av sina bästa spelare en månad efter säsongen blivit inställd, säger han till Expressen.

Modo gjorde en supersäsong i Hockeyallsvenskan, och drömde om en återkomst till SHL. Men man hann bara spela två matcher av kvalet mot Björklöven innan säsongen fick ett abrupt slut på grund av coronaviruset.

Foppas ord

Sedan dess har det varit, minst sagt, turbulent i klubben. Spelare efter spelare har lämnat – däribland alla tiders poängkung i Hockeyallsvenskan, Jonathan Johnson – samtidigt som lagets tränare, Björn Hellkvist, är aktuell för Leksand.

190427 Peter Forsberg innan Olympiatravet den 27 april 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Nu uttalar sig legendaren Peter Forsberg för första gången, och han är trots de enorma tappen optimistisk.

– Helt sjukt att man kan tappa tio av sina bästa spelare en månad efter säsongen blivit inställd. Men jag tror att Modo kan resa sig, det är inget snack om saken, säger Foppa till Expressen.

”Drog det kortaste strået”

Ilskan hos Modo och Björklöven, när säsongen ställdes in, var påtaglig.

– Jag känner för tillfället inte för att göra någon kommentar varken om SHL eller Hockeyförbundets agerande. Dock uppstod en situation i världen som är viktigare än sporten ishockey och det var helt rätt att stänga ner säsongen. Kan sedan bara krasst konstatera att Modo och ’Löven’ drog det kortaste strået, säger Forsberg.

Peter Forsberg, NHL
180220 Ice Hockey expert Peter Forsberg at Eurosport / Discovery Networks Sweden pose for a portrait during day eleven of the 2018 Winter Olympics on February 20, 2018 in Pyeongchang. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91989

Även Daniel Sedin, legendar i såväl Modo som Vancouver Canucks, uttalar sig.

– Klart att det är dubbelt jobbigt att tappa båda poängkungarna i laget och de unga talangerna som var på väg uppåt. Men tre viktiga faktorer kommer att ta Modo genom den här krisen, man har en bra organisation, en duktig sportchef och en stabil ekonomi. Det kommer att betyda allt just nu, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!