Peter Forsberg avslöjar märkliga anledningen – därför nobbade han Modo i vintras: ”Vilken idiot man är”

När Modo firade 100 år saknades den största i klubbens historia.
Nu avslöjar Peter Forsberg varför han nobbade favoritlaget.
– Jag tänkte bara ”vilken idiot man är”, säger han till lokaltidningen Allehanda.

27 mars 2021 firade anrika Modo 100 år som klubb. Det firades – digitalt – med fansen och gamla Modo-profiler hade skickat in grattishälsningar.

Foppas nobb

Men klubbens största genom tiderna saknades helt. Nu berättar Peter Forsberg varför han vägrade skicka in en hälsning till klubben i hans hjärta.
– Ja, du… Jag ska berätta hur det gick till och det var inte precis meningen att det skulle bli så här, säger han med ett skratt till lokaltidningen Allehanda.
– Modo hade förlorat en match i slutet av året och det såg hemskt ut där ute på isen. Morgonen efter hör Modo av sig och frågar om en hälsning och jag sa ”nej, det känner jag inte för att göra”. Man var väl lite för grinig på morgonkvisten där.

Peter Forsberg, hockey
190427 Peter Forsberg innan Olympiatravet den 27 april 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

När besvikelsen över förlusten hade lagt sig trodde ”Foppa” att klubben skulle återkomma vid ett senare tillfälle. Men det rann helt ut i sanden.
– Det kom aldrig någon fråga och jag tänkte ”okej”. Sedan såg jag firandet och det var bara så bra och alla var med, som Dan (Hinote), Sedinarna, Tore (Erkén), ”Macke” (Näslund) och Pelle Lundqvist med flera och då tänkte jag bara ”vilken idiot man är”, säger han i intervjun.

”Låter löjligt”

Just det där humöret och vinnarskallen har varit avgörande för att Foppa skulle nå världstoppen och fira stora framgångar under den aktiva karriären.

Modo, HockeyAllsvenskan
210303 Modos Villiam Haag deppar efter 6-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Mora och Modo den 3 mars 2021 i Mora. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0042

Men nu kan han ångra lite att det blev så här märkligt och förhoppningsvis får han gratulera Modo i framtiden.
– Jag undrar seriöst hur jag egentligen tänkte och jag ångrar självklart mig. Att fylla 100 år har ju inget med en förlust att göra. Det är faktiskt många som frågat varför jag inte var med, och jag kan bara säga att det var inte av någon annan anledning än att jag som sagt var på dåligt humör den där morgonen, hur löjligt det än låter, säger han till lokaltidningen.

Vad tycker du om Foppas bortförklaring? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Jaromir Jagrs galna löfte – efter 49-åringens(!) nya storsuccé: ”Jag har inget val…”

Få våra nyhetsbrev!