Jaromir Jagrs galna löfte – efter 49-åringens(!) nya storsuccé: "Jag har inget val…"

Jaromir Jagrs galna löfte – efter 49-åringens(!) nya storsuccé: ”Jag har inget val…”

Jaromir Jagr bara forsätter ånga på 49 år gammal.
I går kväll lyckades han återigen föra upp sitt Kladno till den tjeckiska högstaligan igen.
Och nu kommer han med ett galet löfte inför kommande säsong som innebär att han kommer att spela hockey över sin 50-årsdag.

Kladno är tillbaka i tjeckisk hockeys finrum igen. Tacka evighetsmaskinen Jaromir Jagr för det.

För i den sjunde och avgörande matchen under uppflyttningsfinalen mot Dukla Jihlava ledde 49-åringen sitt Kladno till 5-2-seger och avancemang till högstaserien igen.

Jagrs löfte

Med en assist lyckades Jagr, som också är majoritetsägare i klubben, återigen visa att han fortfarande kan göra skillnad i en rink. Men tjeckiske ikonen är inte nöjd för det.

Jaromir Jagr, Kladno
Jaromir Jagr, Kladno. FOTO: Twitter.

Nu kommer han med det galna löftet att han ska fortsätta spela även över sin 50-årsdag(!).
– Jag tror fortfarande att jag har det i mig, säger Jagr till det tjeckiska NHL.com.
– Allt handlar om att jobba hårt och lägga ned ännu mer hårt arbete. Jag måste träna hårdare och undvika att lägga på mig vikt. Ni vet, jag brukade kunna göra mål när jag väl ville göra det. Jag har jobbat hårt ända sedan jag var liten för att kunna göra det. Och plötsligt känner jag att det inte är möjligt längre.

Men det är framförallt inte kärleken till hockeyn eller rekord som får honom att spela vidare efter att ha avslutat sin 33:e säsong som hockeyspelare. Utan det finns något annat som väger tyngre.
– Största anledningen till att jag spelar är mitt ansvar gentemot min klubb. Om jag inte hade något annat skulle jag inte flyga runt på isen här längre. För jag skämmer ut mig där ute, kan jag säga, berättar han i intervjun.

Fyller 50 år

Jaromir fyller 50 år i februari 2021 och kan sammanfatta en helt makalös karriär. Han har vunnit dubbla Stanley Cup-titlar, dubbla VM-guld och OS-guld för Tjeckien.

Jaromir Jagr, Kladno
200205 Jaromir Jagr blir intervjuad den 5 februari 2020 i Kladno. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_501

Han har gjort otroliga 1 921 poäng i NHL och är tvåa genom tiderna efter giganten Wayne Gretzky. Dessutom har Jagr vunnit poängligan hela fem gånger i NHL.

Senaste säsongen i den tjeckiska andraligan resulterade i 12 poäng på 19 matcher under grundserien och sedan imponerande 10 poäng på 16 matcher i slutspelet. Men han har högre ambitioner än så för kommande säsongen.
– Jag förväntar mig mycket mer av mig själv. Men jag är medveten om att lämnar jag laget kommer många partners också att lämna laget. Därför har jag inget val, säger han efter avancemanget till högstaserien.

Dela artikeln för att hylla evighetsmaskinen Jaromir Jagr!

LÄS MER: NHL-svenskens första fajt i karriären efter hela 900(!) matcher – kastar handskarna mot ärkebusen i natt

Få våra nyhetsbrev!