Petad i Tre Kronor efter supersäsongen – nu är succéspelaren klar för NHL: "Overkligt"

Petad i Tre Kronor efter supersäsongen – nu är succéspelaren klar för NHL: ”Overkligt”

.

Han gjorde storsuccé i SHL senaste säsongen.
Men Anton Wedin fick ändå ingen plats i Tre Kronor till hockey-VM.
Nu kommer istället det stora glädjebeskedet – ett rykande färskt NHL-kontrakt.

26-årige Anton Wedin gjorde storsuccé i SHL med Timrå senaste säsongen. Det blev hela 27 poäng på 32 SHL-matcher och Wedin belönades med en plats i den preliminära VM-truppen.

NHL istället för hockey-VM

Men till slut petades ändå Wedin av Tre Kronor och fick inte möjligheten att representera Sverige i Bratislava. Supersäsongen i SHL har ändå gett ett rejält eko i hockeyvärlden och nu får Wedin en betydligt större belöning – nämligen ett NHL-kontrakt.

Anton Wedin, Tre Kronor
190430 Anton Wedin during team Sweden’s practice session ahead of the Carlson Hockey Games on april 30, 2019 in Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180031

De var många som var intresserade men till slut blev det NHL-laget Chicago Blackhawks som vann jakten på 26-årige succésvensken. Och nu är kontraktet påskrivet och klart.
– Man har sett upp till NHL och alla spelare där under många år. Det känns overkligt att man ska få spela där själv nu, säger Wedin till Hockeypuls.
– Möjligheten i Chicago är att de har många bra offensiva forwards som är skickliga, men de har kanske inte så många forwards som kan göra skitjobbet om man säger så. Spelare som både kan jobba hårt och vinna närkamper men samtidigt skapa också. Det är den rollen de ser att jag ska fylla.

Så mycket blir NHL-lönen

Hockeypuls rapporterar även att Wedin kommer att tjäna närmare 8,9 miljoner kronor om han får spela i NHL, men blir det AHL-spel istället sjunker lönen till runt 670 000 kronor.
– Det är bestämda löner på förhand vid sådana kontrakt. Jag kommer åka dit och köra hela säsongen, sedan får jag se vart jag hamnar. Blir det AHL så får jag köra 110 procent där också. Jag räknar med att jag kommer spela en del i AHL, så det känns inte konstigt alls, säger forwarden till hockeysajten.

Wedins övergång till NHL innebär även en rejäl ekonomisk boost för nyligen nedflyttade Timrå som får runt 2-3 miljoner kronor som utbildningsersättning.

LÄS MER: Svensken lämnar Nordamerika och återvänder hem igen – men väljer då rivallaget!

Bomben: Bryter kontraktet efter SM-guldet – här är nästa att lämna mästarlaget Frölunda