Per Ledins oväntade besked efter att ha slutat – vill nu återvända till SHL-klubben: "Bästa tiden i mitt liv"

Per Ledins oväntade besked efter att ha slutat – vill nu återvända till SHL-klubben: ”Bästa tiden i mitt liv”

.

I dag la Per Ledin skridskorna på hyllan.
Nu berättar han om drömmen om att få återvända till sin favoritklubb.
– Det var den bästa tiden i mitt hockeyliv, säger 41-åringen till jp.se.

På onsdagen kom beskedet att Per Ledin lägger ned hela hockeykarriären till slut. 41-åringen har kämpat in i det sista men inte hittat någon ny klubb för säsongen 2019/20.

Per Ledin avslutar karriären

Därmed tackar en av SHL:s största profiler för sig efter hela 720 matcher, 278 poäng och hela 1 248 utvisningsminuter i svenska högstaserien. Lägg därtill 2 SM-guld, österrikisk mästare, VM-spel med Tre Kronor och 3 matcher i NHL för Colorado Avalanche så förstår man vilken häftig karriär veteranen varit med om.

Per Ledin, SHL
141004 Luleås Per Ledin under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och HV71 den 4 oktober 2014 i Luleå.
Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

Det har blivit en hel del klubbar för Ledin genom åren. Men det finns en klubb som verkligen har en stor plats i hans hjärta.

Hyllas av HV71 på lördag

Samma klubb som hockeypensionären ska bli hyllad av på lördag. Då HV71 ska hylla både Per Ledin och Andreas Jämtin inför heta matchen mot Färjestad.
– Fantastiskt kul. Nu när man har börjat rangordna händelserna i sin karriär lite så måste jag säga att tiden i Jönköping var den bästa i mitt ishockeyliv. Så att få komma tillbaka ska bli jätteroligt. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig men det ska bli fantastiskt att få träffa gamla kompisar, personer i klubben och supportrarna, säger Ledin till jp.se om det känslosamma mötet mellan sina två gamla klubbar.

Per Ledin, SHL
100407 Ishockey, Elitserien, Semifinal, HV71: Per Ledin, HV71
© Bildbyrån – 54519

När Ledin nu satt punkt för spelarkarriären så blickar han framåt mot en tränarkarriär inom hockey. Han har bara två kurser kvar på tränarutbildningen som ger honom licens till att bli assisterande tränare i SHL samt huvudtränare i lägre divisioner.

Vill återvända till SHL-laget

41-åringen avslöjar också att han redan tackat nej till flera erbjudande som assisterande tränare.
– Det är lag som spelar på en hög nivå. Men just nu vill jag spendera mycket tid med familjen och fokusera på att gå klart utbildningarna, så det var inte aktuellt, säger han till lokaltidningen.

Men om han får drömma lite så vore en återkomst till HV71 i en tränarroll det stora drömjobbet.
– Jo, det hade varit fantastiskt. Men det är inget jag går och tänker på eller planerar för. Vi får se. Man vet aldrig vad som händer i framtiden. Det är en utopi, säger Ledin i intervjun.

LÄS MER: SHL-klubben bekräftar – kan bryta med spelare efter stjärnvärvningen: ”Något lär vi göra”

Jätteprofilen Per Ledin lägger ned hockeykarriären – efter 1 248 utvisningsminuter: ”Så vill jag bli ihågkommen”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);